Mikler Roli: egyik nap azt hittem, hogy Wimbledonban vagyunk

Vissza
Mikler Roli: egyik nap azt hittem, hogy Wimbledonban vagyunk

Nyolcadik napja készülünk a szombathelyi edzőtáborban. Magyar válogatott kapusunk, Mikler Roland nem panaszkodik arra, hogy este ne tudna elaludni.

- Könnyen megy az alvás?

- Itt ilyen problémája szerintem senkinek nincs, így nekem sem. De lassan látjuk a fényt az alagút végén, már a hajrát kezdtük meg az edzőtáborban. Volt holtpont persze, kaptunk rendesen terhelést, és azért még péntekig is várnak ránk komoly feladatok. Az utolsó nap délelőtt is lesz még egy foglalkozásunk, futunk egyet, majd utána indulunk haza.

- Bírtad a tempót?

- A hosszú kihagyást szerencsére nem éreztem meg. Hetekkel az edzőtábor előtt kőkeményen készültem, tisztában voltam vele, hogy csak akkor lesz esélyem arra, hogy bírjam a tempót, ha megfelelő állapotban érkezem vissza. Napi szinten edzettem.

- Nenad Damjanovics kapusedző,a termi foglalkozásokon rendesen meghajtott benneteket!

- És minden tréningünk másról szólt. Nagyon odafigyelt arra, hogy változatos legyen minden edzés. Az egyik nap úgy repkedtek felénk a teniszlabdák, mintha a wimbledoni tornán szerepeltünk volna. Rendesen piros lett a tenyerünk, de nagyon élveztem a feladatokat. Ilyenkor mindig azt jut az eszembe, hogy ez a szezon szempontjából az egyik legfontosabb időszak, ekkor szerzünk olyan alapot, ami végigkísér az idény alatt. Nem csak fizikálisan kell bírnod az edzőtábort, hanem mentálisan is. Ehhez azért a családom hatalmas erőt ad.

- Hogyan vannak az ikrek?

- Egyre mozgékonyabbak. Már állnak, rengeteget másznak, szépen fejlődnek. Nagyon várom már, hogy újból megölelhessem őket. Hihetetlen jó érzés családapának lenni.

- Hétfőn este ajándékot kaptál Király Gábor válogatott kapustól. Mit jelent neked ez relikvia?

- Sokat, hiszen ő egy nagyszerű sportoló volt. Példás pályafutást tudhat maga mögött, 108-szor szerepelt a válogatottban, nagyszerű csapatokban védett. Egy biztos, hogy büszkén mutatom majd mindenkinek, hogy most már nekem is van a legendás szürke mackóalsóból.

Interjú: Süli Róbert

Közzétéve: 2020.08.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR