Kőkemény szombathelyi napok

Vissza
Kőkemény szombathelyi napok

Szerdán reggel útra kelt csapatunk Szombathelyre, ahol egészen jövő péntekig edzőtáborozik. Húsz játékosra várnak fárasztó napok.

Hosszú idő után ismét Magyarországon edzőtáborozunk. Szerda reggel nyolc órakor indultunk el Szombathelyre. Jövő hét péntekig készülünk a Vas megyei székhelyen. A koronavírus-helyzet miatt döntöttünk úgy, hogy nem megyünk külföldre, inkább itthon maradunk.

Húsz játékos

Népes kerettel indultunk el. Húsz játékos (Mikler Roland, Mirko Alilovic, Krivokapics Luka, Mario Sostaric, Bogdan Radivojevics, Kecskés Dániel, Luka Stepancic, Stanislav Kaspárek, Dean Bombac, Joan Canellas, Bánhidi Bence, Matej Gaber, Rosta Miklós, Bodó Richárd, Nik Henigman, Dmitrij Zsitnyikov, Borut Mackovsek, Jonas Källman, Stefán Sigurmannsson és Bajus Bruno) alkotja a csapatot.

„Félcsarnok” a buszban

Telt ház! Ezt táblát kitehette volna sofőrünk, Vincze Róbert. Dugig telt a csomagtartó. A játékosok két bőrönddel érkeztek, és mellette még a „fél csarnokot” is bepakoltuk: hengerek, gumiszalagok, bóják, több kartonnyi ásványvíz, hordozható masszázságyak, jegeknek hűtőtáska, vitaminok, edzőpólók, -nadrágok és természetesen kézilabdák kerültek be. A lényeg, hogy végül minden befért, még az a kis zenegép is, ami az öltözőnkben szokta hangolni a srácokat. Kell is majd a jókedv, mert kemény napok várnak rájuk.

Jók a tesztek

Természetesen mindenkin elvégeztük a koronavírus-tesztet, és mindenkinek negatív lett. Hétfőn állapot felmérésen vettek részt játékosaink. A hosszú, négy hónapos kihagyás miatt erőnléti edzőnk, Bubori Kornél készült az edzőtáborra egy B-tervvel is, azonban olyan jó eredményeket produkáltak a fiúk, hogy ezt a szekrény aljára tehette. A tavalyi felméréshez képest Mikler Roland, Bodó Richárd, Dmitrij Zsitnyikov, Mario Sostaric és Stanislav Kaspárek jobb eredményeket ért el, de a többiek is hozták azt a szintet, ami mindenképpen biztató. Ha lenne a srácoknak ellenőrzőjük, akkor bekerült volna most mindenkinek egy piros pont.

„Fuss Forrest, fuss!”

Az biztos, hogy délelőttönként a „Fuss Forrest, fuss” idézet a Forest Gump filmből eszébe jut majd játékosainknak. A hosszútávú futásokat már az egyéni edzésterv alapján elvégezték, így Szombathelyen főként rövidebb távok szerepelnek majd a programban. Új „Usain Boltokat” képzünk majd. Az első napokban még egyenes irányú futások játsszák a főszerepet, utána már irányváltásokkal is színesíti a programot a szakmai stáb. Ezek maximum 30 másodperces futások lesznek, de jó sok.

Rendet rakunk a kondiban

A futáshoz hasonlóan a kondi is mindig délelőtt lesz. Ez nagyon fontos része a felkészülésnek, hiszen most kapnak olyan alapot a játékosok, amire lehet építeni, most tudják úgy megerősíteni magukat, hogy leszűkítsék a sérülésveszélyt. Felső- és alsó testerősítés, egy- és kétlábas gyakorlatok kapnak főszerepet. Ha nincs futás – ilyen azért nem lesz sok -, akkor a törzs erejének fejlesztése kerül előtérbe.

Labda, taktika, videó

Filmet esetleg a szobában néznek majd a fiúk, de lehet, hogy ahhoz sem lesz kedvük. Örülnek, ha dobhatnak egy hátast vagy hasast, és pihenhetnek. A kivetítőt mégis sokat nézzük és figyeljük majd, hiszen taktikai videózásban nem lesz hiány. De ez már megszokott nálunk, újból jó néhány lapot megtöltünk, hiszen mindenkinek jegyzetelnie kell. Délutánonként 17 órakor már a Savaria csarnokban alkotunk egy kört, és hallgatjuk a Mister eligazítását. Itt 19 óráig gyakorlunk. Szerencsére a labda játssza majd a főszerepet, de a taktikai elemek gyakorlására is sok-sok időt fordítunk. Összesen kilenc tornatermi edzésünk lesz, jövő pénteken, a hazatérés előtt még futunk egyet.

#kékek, hétfői élő bejelentkezés

Szurkolóink megszokhatták, hogy a #kékek stábja is elkísér bennünket. Jövő héten két napig ők is az edzőtáborban forgatnak. Mi is videókkal, fotókkal és friss hírekkel számolunk majd be, a hétfő esti tréning végén Facebook-oldalunkon pedig élőben jelentkezünk.

Cikk: Süli Róbert

 

Közzétéve: 2020.07.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR