Juan Carlos Pastor nagyon várja az első edzést

Vissza
Juan Carlos Pastor nagyon várja az első edzést

Csütörtök este visszatért Szegedre csapatunk vezetőedzője, Juan Carlos Pastor. Mesterünk nagyon várja a hétfői első közös edzést.

- Minden rendben volt az úton?

- Igen, nem volt semmi bonyodalom, semmi gond, viszont szörnyű volt látni jóformán az üres repteret, azt, hogy alig voltunk a repülőn. Boldogan tértem vissza, csütörtökön ünnepeltük feleségemmel a 25. házassági évfordulónkat. Ez egy csodás nap volt még így is számomra, hogy el kellett jönnöm otthonról.

- Mivel telt az elmúlt közel négy hónap?

- Leginkább családdal, kézilabdával, de nagyon hiányzott a napi munka. Sokat segítettem otthon, tanultam a gyerekekkel, de rengeteg online előadást is megnéztem. Főleg a járvány első időszakában, és nemcsak kézilabdás anyagokat, hanem más sportágakra is kíváncsi voltam.

- Mire számít az első edzésen?

- Addigra jóval okosabbak leszünk, hiszen hétfő délelőtt fizikai felkészítéssel kezdődik a napunk. Ekkor képet kapunk arról, milyen állapotban vannak a játékosok, és ezt alaposan kielemezzük. Már hetek óta egyénileg edzenek a fiúk. Sok különbséget nem érzek majd a felkészülésben, hiszen hasonlóan alakul minden évben a kezdés. Most hosszabb volt a szünet, kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy sérülés után tér vissza egy kézilabdás. Bízom abban, hogy minden rendben lesz, és akkor a megszokott ütemben tudunk majd dolgozni.

- Négy hónap telt el játék és közös edzés nélkül! Megviselhette ez a játékosokat?

- Ha valaki egyszer megtanult kerékpározni, akkor azt nem felejti el. Nyilatkoztam már, hogy kézilabdázni senki sem felejt el. Ott lesz a szombathelyi edzőtábor, ahol rengeteg mindent el tudunk majd végezni, biztos vagyok abban, hogy nagyon hasznos lesz. Most nem kell több játékos beépítésével foglalkoznunk, egyedül Borut Mackovseknek kell megtanulnia a rendszerünket. De mivel az előző csapatában hasonló szisztémában játszott, így biztos vagyok benne, hogy ez neki gyorsan megy.

- Milyen újból Szegeden?

- Hiányzott nagyon minden! Jó itt lenni, nagyon várom, hogy újból dolgozhassak, újból a játék, az edzések játsszák a főszerepet.

- Milyen volt a hangulat Valladolidban, amikor a futballcsapat meghosszabbította az első osztályú tagságát?

- A városnak nagyon fontos volt ez a siker, ami pedig örömteli, hogy normálisan működik a klub, nincs tartozása, rendezettek a viszonyok. Mindenki boldog volt, hogy továbbra is a legjobbak között szerepelhetünk, ez mindenképpen nagy dolog.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2020.07.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR