Interjú dr. Szűcs Ernő Péterrel

Vissza
Interjú dr. Szűcs Ernő Péterrel

A PICK Kézilabda Akadémia játékosai elkezdik a felkészülést, így számunkra hivatalosan is elindul a 2020-2021-es szezon. Elnökünkkel, dr. Szűcs Ernő Péterrel beszélgettünk.

- Hivatalosan ma megkezdődik számunkra a szezon! A PICK Kézilabda Akadémia játékosai munkához látnak. Mit vár az akadémiától?

- Január 1-je óta tart a munka, de most érkeztünk abba a fázisba, hogy összeállt minden. Eddig is komoly terveink voltak az utánpótlással, most azonban még magasabbra tettük a lécet. A szegedi utánpótlás-nevelés híres volt, most szeretnénk ismét arra a szintre emelni, ahol a felnőtt csapat áll. Azt viszont őszintén nagyon sajnálom, hogy az elmúlt tíz évben nem sikerült olyan játékost kinevelnünk, aki meghatározó szerepet töltene be a nagy csapatban. Komoly szakemberekkel sikerült megállapodnunk, teljes a stábunk, mától pedig már az új szezonra való felkészülés játssza a főszerepet. Telis tele van kihívással, de a fiatalok számára ott a példa, ott egy nagyszerű csapat, ahova ha tehetségesek és szorgalmasak, eljuthatnak.

- A két szezon között változások történtek a klub életében, több új munkatárs érkezett.

- És még terveink szerint érkezik is. Kezdem egy igazán jó hírrel: gazdasági vezetőként tér vissza hozzánk egykori kiváló kapusunk, Farkas József. Marketing- és kommunikációs vezetőként dolgozik nálunk a szegedi kötődésű H. Nagy Máté, a nemzetközi ügyekért Borsos Robin felel a továbbiakban. Az akadémia kötelékébe nevelő tanárokat, edzőket, terapeutákat és különböző területen dolgozó munkatársakat vettünk fel. Ahogy említettem, célunk, hogy a fiatalok is magas szinten dolgozzanak, és ennek legyen eredménye.

- A nagy csapat két hét múlva kezdi el a felkészülést. Mik a céljaink az új szezonban?

- Most már a #kékek hívek is ismerik azt a mondatot, amit rendszeresen említünk: elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Nem is lehet más a célunk, mint eljutni a kölni négyes döntőbe. Ehhez jó alapot szolgálhat a magyar bajnokság és a Magyar Kupa is, amit szeretnénk megnyerni. Nagy erősségünk lehet az új idényben, hogy alig változott a keret, jóformán csak az új fiút, Borut Mackovseket kell beépíteni. Ez most nagy előny lehet, mert fejlődhetünk, még jobbá, erősebbé válhatunk.

- Jó néhány nap eltelt már a BL-sorsolás óta, utólag hogyan értékeli?

- Továbbra is Európa legjobbjai között szerepelünk. Ez hatalmas dolog, erre mindenkinek büszkének kell lennie. Itt nincs könnyű, vagy nehéz ellenfél. Mindenki komoly játékerőt képvisel. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg többször, hogy az esélytelenebb csapatok is képesek a másik dolgát megnehezíteni. Nem lehet kérdés, hogy a minél jobb pozíció megszerzése a célunk. Ez fontos a továbbiak miatt, és képesnek tartom a csapatot, hogy a csoportban előkelő helyen végezzen. Évek alatt megmutattuk, hogy a komoly, nagy klubok ellen is nyerni tudunk.

- Mit gondol: minden rendben lesz a Bajnokok Ligájával? Időben elindulhat?

- Az európai futball erre jó példa lehet. Szerencsére mindenhol rendben zajlott és zajlik a bajnokság. Augusztusban pedig már a labdarúgó BL-ben is meccseket rendeznek, illetve sor kerül a lisszaboni döntőre is. Talán ha ez sikeres lesz, akkor onnan példát merítve lehet majd tanulni, meccseket rendezni. Nem lesz egyszerű a rajt, sajnos jelenleg is sok a bizonytalanság. Itt komoly utazásokat kell megszervezni, csak reménykedni tudunk abban, hogy nem romlik, hanem javul majd a helyzet.

- És a magyar bajnokság?

- Országon belül azért kedvezőbb a helyzet, itt azért nem kell napokra elmennünk, könnyebb megszervezni egy-egy bajnokit. Nem vagyok a zártkapus meccsek híve. Az élsport a nézőknek szól, így jó lenne a szurkolókkal kezdeni a szezont. Még közel másfél hónapunk van a rajtig, ez még sok idő. Reménykedem, hogy együtt, a fantasztikus táborunk előtt játszhatunk.

- Sokszor használjuk a MOL-PICK SZEGED-család megjelölést. Mit üzen a szurkolóknak?

- Jó olvasni azokat a hozzászólásokat, amelyek biztatnak, buzdítanak bennünket. Hihetetlen szeretetet kapunk mindig, és ez ebben a nehéz időszakban sokat jelentett nekünk. Mindenkinek köszönet jár érte. Nekem is nagyon hiányzik az a hangulat, amely az újszegedi sportcsarnokra jellemző. Jó lenne már együtt tapsolni, együtt örülni egy-egy győzelemnek.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Kocsis Alíz

 

Közzétéve: 2020.07.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/29
Szombaton Tatabányán játszunk rangadót

Szombaton 19 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a MOL Tatabánya otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti.

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

AZ ÖSSZES HÍR