Kárpáti Krisztián ismerkedik, szervez és tervez

Vissza
Kárpáti Krisztián ismerkedik, szervez és tervez

Kárpáti Krisztián, a Pick Kézilabda Akadémia vezetője lassan egy hete munkába állt. A szakember ismerkedik a csapatokkal, a játékosokkal, és szervezi az akadémiai képzést.

- Hivatalosan hétfő volt a Pick Kézilabda Akadémia vezetőjeként az első munkanapja. Mivel teltek az első napok?

- Az első napok az ismerkedéssel telnek, bár a játékosok közül nagyon sokat ismerek, ellenfélként találkoztam velük, vagy a különböző korosztályos válogatottból. Most még két hétig edzenek a csapatok, ami számomra azért jó, mert így mindenkit sikerül feltérképeznem.

- Mit mondanak az edzőink, mennyire viselte meg a fiatalokat a hosszú kihagyás?

- Az elmondottak alapján érződött a hosszú közös edzés nélküli szünet, bár az erőnléti stáb által előírt feladatokat szorgalmasan végezték a srácok, de a közös edzés, a labdanélküliség azért mindenkin látszott. A múlt héten már egyre biztatóbb volt a kép, kezdtek visszarázódni a játékosok. Az ifistáink heti nyolc edzésen vettek részt, így ők már teljes üzemmódban gyakorolnak.

- Mi a legfontosabb munka most az akadémián?

- A finomítás játssza a főszerepet a Pick Kézilabda Akadémia életében. Az adminisztráció és a szervezés tölti ki az időnket. Most még komolyabb logisztikát igényel minden, ha megépül az új Arénánk, nekünk is könnyebb lesz a helyzetünk. A jövő hétig edzenek a csapatok, majd ezután július 13-án látunk újra munkához, ekkor indul el a komoly élet az Akadémián.

- Sokan kíváncsiak arra, miként épül fel a Pick Kézilabda Akadémia? Milyen korosztályok kapnak szerepet?

- Az akadémiai rendszer 15 éves kortól indul, és egészen 19 éves korig tart. Tudom, minden szegedi nagy vágya, hogy minél több saját nevelésű játékos kapjon szerepet a MOL-PICK SZEGED-ben. Ez a célunk, ezért dolgozunk majd a kollégáimmal. Nagyon bízom benne, hogy sikerül tehetségeket nevelnünk, akikből profitálhat a nagy csapat.

- Hogyan van a családja?

- Köszönöm a kérdést, minden rendben, az ikrek már elmúltak nyolc hónaposak, nagyon ügyesen felhúzzák magukat és állnak, és igazi testvérként viselkednek. Ha az egyikük balra mászik, akkor a másik jobbra tart. Egyelőre még nem költöztek Szegedre, majd csak augusztusban követnek.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Kocsis Alíz

 

Közzétéve: 2020.06.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR