Lékó Péter rajongása 16 éve kezdődött a #kékek iránt

Vissza
Lékó Péter rajongása 16 éve kezdődött a #kékek iránt

A szegedi Lékó Péter a világ egyik legismertebb sakkozója. A nemzetközi nagymester 2004-ben járt először a meccsünkön, és azóta hatalmas szurkolónkká vált.

- Hiányzik! Nagyon! Éppen a napokban gondoltam arra, hogy most éltük volna meg a legizgalmasabb meccseket, túl lennénk a kölni négyes döntőn, amelyen megérzésem szerint ott lett volna  a helyünk  – kezdte a beszélgetést csapatunk nagy szurkolója, Lékó Péter.

A nemzetközi nagymester igazi #kékek fanatikus, nagyon sok hazai meccsünkön ott van a lelátón, és keményen szurkol. Ő nem szimplán nézője egy-egy meccsnek, hanem ha kell, akkor tapsol, a táborral együtt buzdítja a csapatot.

- 2004-ben egy hazai, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-meccsre kaptam meghívást a klubtól. A svájci egyéni világbajnoki döntő után én végezhettem el a kezdődobást. Ez hatalmas élmény volt, a szurkolók hihetetlen szeretettel fogadtak, megfogott a hangulat, az a szurkolás, amit a csarnokban tapasztaltam. Egyből beleszerettem a játékba. Azóta nálunk szent a kézilabda, a MOL-PICK SZEGED napi téma. Feleségem, Szofi, a szülei és a nagymamája is hatalmas szurkolóvá vált. Nemcsak itthon, hanem már idegenbeli meccseken is voltunk, 2014-ben szurkoltam először a B-közép tagjaként Veszprémben, majd utána Berlinben az EHF-kupadöntőn. Micsoda hétvége volt az! Nagyon bízom benne, hogy hamarosan Kölnbe, a BL négyes döntőjére szervezzük majd az utat, mert hiszem, hogy a csapatunknak ezt az álmot is sikerül megvalósítania.

Lékó Pétert a világ legjobbjai között tartották számon. Első magyar sakkozóként vébédöntőt vívhatott, és közel állt a sikerhez a svájci fináléban. Végül 7:7 lett a Kramnyik elleni párharca, a döntetlen pedig a címvédőnek kedvezett, megvédte az elsőségét. Szeged büszkeségét a világ számos pontján ismerik, jelenleg már edzőként dolgozik, de több csapatban is sakkozik.

- Hat éve Juan Carlos Pastor és Mikler Roli ellen is játszottam egy gyors sakkpartit. Nagyon kedvelem a mostani csapatot is, hiszen több játékossal kiváló kapcsolatot ápolok, meccsek után sokat beszélgetek velük. Nagyon jó érzés ehhez a közösséghez tartozni, jó együtt lenni, és különösen jó együtt szurkolni. Évek óta lépünk előre, egyre erősebbé és jobbá válunk, így Európa ismert klubjává nőtte ki magát a MOL-PICK SZEGED, amelyre nagyon büszke vagyok – zárta a beszélgetést Lékó Péter.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Délmagyarország

 

Közzétéve: 2020.06.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR