Négy játékosunk kerülhet be az Álomcsapatba

Vissza
Négy játékosunk kerülhet be az Álomcsapatba

Továbbra is tart az Európai Kézilabda Szövetség honlapján a BL Álomcsapatának szavazása. Szurkolóinkon múlik, hogy a jelöltek közül a kékek nyerjék el az elismerést.

Hatalmas büszkeséggel tölt el bennünket, hogy négy játékosunk is felkerült az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) listájára, így eséllyel pályáznak arra, hogy bekerüljenek a 2019-2020-as VELUX EHF Bajnokok Ligája-szezon Álomcsapatába. Az összeállítást az EHF tette meg, de a döntés a szurkolók kezében van. Aki a szegedi fiúkat szeretné az Álomcsapatban látni, június 11-ig teheti meg, illetve az is nagyon sokat számít, ha barátokat, szurkolótársakat is értesít a szavazásról. Ezen a linken lehet szavazni.

Négy játékosunk, akikre szavazni lehet:

Mikler Roland

Végy egy jó kapust. Szerencsére nekünk ebből kettő is van, Mikler Roland kiváló kapcsolatot ápol társával, Mirko Aliloviccsal, így a remek összhang mindig sokat jelent. Roli remek idényt produkált, megszerezte élete első gólját, Komlón talált be a kapuba, illetve több meccsen is bravúrt bravúrra halmozott. Döntő érdemeket szerzett a PSG hazai pályán való legyőzésében,  az idényben nagyon sokszor zengte a sportcsarnok közönsége, hogy „ROOOLIII!”.

Bogdan Radivojevics

Kevés játékos mondhatja el magáról, hogy jóformán elég volt pár mérkőzés, és máris a kék tábor egyik kedvencévé vált. Bogdan Radivojevics ebbe a kategóriába tartozik, szerb jobbszélsőnk jött, látott, nyert. Parádés volt a belépője, a Flensburg elleni hazai nyitó BL-összecsapáson 11 gólig jutott. Gyönyörű őszt produkált, volt a hónap legjobb játékosa a Bajnokok Ligájában, illetve az idény legjobb igazolásának is megválasztották.

Bánhidi Bence

Csapatunk egyik meghatározó játékosa, hihetetlen adottságokkal rendelkezik, a védőknek komoly feladat az ő semlegesítése. A góljai mellett a zárásokban és a büntetők kiharcolásában is jeleskedik. Ő szerezte klubunk 5000. gólját a Bajnokok Ligájában. A januári Európa-bajnokságon bekerült az Álomcsapatba, és most is eséllyel pályázik arra, hogy ott legyen a BL-ben a legjobbak között. Aalborgban játszotta élete egyik legjobb meccsét, a 35-28-ra megnyert találkozón 11 gólt szerzett.

Jorge Maqueda

Csapatunk jobbátlövője küzdőszelleme példaértékű, mindig győzelemre tört, sokszor lendítette át a holtponton játékunkat. Bánhidihez hasonlóan ő is bekerült az Eb-n az Álomcsapatba. A Barcelona szegedi legyőzéséből (31-28) 7 góllal vette ki a részét, de a norvégiai Elverumban aratott egygólos (26-25) sikerünkben is döntő érdemeket szerzett.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Kocsis Alíz, Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.06.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR