Bánhidi Bence esete Rafael Nadallal

Vissza
Bánhidi Bence esete Rafael Nadallal

Bánhidi Bence a meccsmentes időszakban új sportággal ismerkedik. Válogatott beállósunk rendszeresen jár teniszedzésre, szeretné az alapokat elsajátítani. Meglestük az egyik tréningen.

- Komolyan nyomod? – tettük fel a kérdést Bánhidi Bencének, csapatunk beállósának.

- Ha nem hiszed, gyere el egy teniszedzésemre! – jött a válasz tőle.

Mi elhittük így is Bencének, de szerettünk volna szurkolóinknak is elmesélni, ahhoz pedig előbb meg kell győződnünk róla, így Sólya Eliza fotós kollégámmal útnak indultunk. Nem Bence szülővárosába, Győrbe, hanem Újszegedre, a Gellért Szabadidőközpontba, ahol Bánhidi Bence a tenisz alapjaival ismerkedik. Rendszeresen jár edzésre, szeretne megtanulni játszani. Paulik Tibor edző foglalkozik vele, már lassan tíz leckét vett, így már az alapokon túl van.

Bence éppen azon a pályán játszott, ahol egykor Petra Kvitová is teniszezett. A cseh játékos 2011-ben és 2014-ben megnyerte Wimbledont, Szegeden még 16 évesen élete első nemzetközi győzelmét ünnepelhette, valójában innen indult el világhírű karrierje.

Bence is erre az útra lép?

- Nagyon jó sport, tetszik, de még messze vagyok attól, hogy jól játsszak – válaszolt erre a kérdésre.

Nem volt megállás. Bence az alapütéseket, így a tenyerest és a fonákot tanulta a tréning háromnegyed részében. Jöttek a labdák rendesen, ha nem volt megfelelő a mozdulat, egyből jött az utasítás, mit kell csinálni: „ Bal láb elől!” – általában ez volt az, amit elrontott a kék tábor egyik kedvence. „Látod! Amikor minden jól összeáll!” – kapta most a dicséretet, amikor zsinórban jöttek a jó ütések.

A fonák oldal sokak gyengéje. Nemcsak amatőr, hanem profi szinten is. A svájci Roger Federer ebben tanár. Bence is nyomta egy kézzel úgy, mint az egykori világelső, és kimondottan szépen ütötte át a labdákat, amelyek legtöbbje a másik sarokban landolt. Ide-oda mozgott az alapvonal mögött, Paulik edző nem hagyta lankadni egy pillanatra sem, volt rendesen ritmusa az edzésnek. Az utolsó tíz percben jöhettek a szervák. Ebben talán sokan emlékezhetnek a horvátok hősére, Goran Ivanisevicre, aki ebben a műfajban nagyon jó volt. Bence közelít hozzá. Egy: hasonlóan magas, kettő: iszonyat erővel rendelkezik. Ha megtanulja a helyes mozdulatot, akkor szerény jóslatunk szerint retteghetnek az ellenfelek.

- Roger Federer vagy Rafael Nadal? – kérdeztük a tréning után.

- Inkább Rafael! Őt jobban kedvelem, és az egyik kedvenc játékosom! – válaszolta.

- Elfáradtál?

- Igen! Van mozgás rendesen, éppen ezért jó, mert kicsit megtöri a monotonságot, és mégis edzettem egyet.

Szurkolóink a különböző közösségi felületeken láthatták, hogy több játékosunk is most a tenisznek hódol. Bodó Ricsi, Stanislav Kaspárek, Mario Sostasric rendszeresen fog a kezébe ütőt, és leendő játékosunk, Borut Mackovsek is kimondottan magas szinten űzi ezt a sportágat. Összejöhet egy MOL-PICK SZEGED Grand Slam-torna?

- Talán egy meccsmentes időszakban összehozzunk egy tornát, ahol nem is lehetne más a célom, mint nyerni – zárta a mondandóját nevetve Bánhidi Bence.

Riport: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.05.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR