Jorge Maqueda a szívébe zárta a szegediek szeretetét

Vissza
Jorge Maqueda a szívébe zárta a szegediek szeretetét

Az elmúlt hétvégén hazautazott Spanyolországba Jorge Maqueda. Spanyol játékosunk két év után távozik. A jelenlegi helyzet miatt videóüzenetben búcsúzik szurkolóinktól.

Jorge Maqueda két idényt töltött el a MOL-PICK SZEGED-ben. A magyar bajnokságban és a Magyar Kupában 46 meccsen lépett pályára, és összesen 212 gólt szerzett. A VELUX EHF Bajnokok Ligájában a Zagreb ellen mutatkozott be csapatunkban, összesen 32 találkozón húzta magára a kék mezt. A spanyol játékos úgy távozik tőlünk, hogy ő is csatlakozott a százasok klubjához, 104 góllal zárta a szegedi pályafutását. Jorge az elmúlt hétvégén hazautazott, először azt kérdeztük tőle, hogy mi az, amit a két év alatt örökre elraktározott a szívébe.

- Amit leginkább innen a szívemben elviszek Szegedről, az a szeretet és a kedvesség, amit a két év alatt kaptam. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy milyen sokan járnak a meccsekre, mennyire kedvelik a kézilabdát.

A szegedi B-közép a spanyol diákoknak is köszönhetően egy Maqueda-dallal ünnepelte a Jorge-gólokat. A világ- és Európa-bajnok játékost arra kértük, hogy búcsúzóul üzenjen a szurkolóknak.

- Azt kívánom, hogy továbbra is legyetek a csapat mellett, szurkoljatok mindig úgy, ahogy eddig is tettétek, mert nagyon sok mérkőzést meg tudtunk nyerni veletek, mert ott álltatok mögöttünk, és segítettétek a munkánkat. Buzdítsátok a csapatot, mert fontos részei vagytok a klubnak, és ha kitartotok mellettük, akkor biztos, hogy a fiúk győzelmekkel meghálálják majd.

Köszönjük a gólokat, a győzelmeket, klubunk nevében további sikeres pályafutást kívánunk!

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Karikatúra: Hudi Dániel

 

Közzétéve: 2020.05.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR