Mario Sostariccsal 2023-ig meghosszabbítottuk a szerződését

Vissza
Mario Sostariccsal 2023-ig meghosszabbítottuk a szerződését

Klubunk 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőnkkel, Mario Sostariccsal. A szurkolók által csak „SuperMarionak” becézett játékos 2016 óta erősít bennünket.

Pénteken kora este a #kékek legújabb, legfrissebb adásában jelentettük be, hogy szlovén szélsőnkkel, Mario Sostariccsal klubunk 2023-ig meghosszabbította a szerződését. Mario otthonában nyilatkozott a folytatásról.

- Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbította a szerződésemet a klub, örülök annak, hogy bízik bennem a vezetőség és a szakmai stáb. Amióta Szegeden játszom, azóta nyertünk jó pár címet, de nem akarok ennyivel megelégedni. Nagyobb címeket, nagyobb győzelmeket szeretnék még elérni, ez a célom. Az elvárások reálisak, évről évre erősebbek vagyunk, és képesek vagyunk arra, hogy nagy győzelmeket arassunk.

A szlovén válogatott szélső nagyon büszke arra, hogy ilyen patinás csapatban, és ilyen remek közösségben sportolhat.

- Megtiszteltetés ilyen társakkal egy csapatban szerepelni, ez igazi kiváltság számomra. Nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk Európában, sőt, talán a világon a legjobb. Hihetetlen erőt adnak, és nemcsak akkor vannak mellettünk, amikor nyerünk, hanem akkor is, amikor veszítünk. Ez hihetetlen érzés! Szeretném megköszönni nekik, hogy ilyenek, és bízom benne, hogy továbbra is ilyen szeretettel támogatnak bennünket a jövőben is.

A család is remekül érzi magát. Kislánya, Ava egyre nagyobb.

- Már óvodás, rengeteg barátja van, szerencsére nagyon jól el van a többiekkel. Nagyon élvezi, ha kijöhet egy meccsünkre, és már úgy támogat bennünket, mint ahogyan a szurkolóink teszik.

A koronavírus járvány miatt nem tud a csapat közösen edzeni, nincsenek meccsek.

- Nehéz, nagyon nehéz ez az időszak, mert kicsi a mozgásterünk. Ráadásul nem tudunk azzal foglalkozni, amit szeretünk: kézilabdázni, edzésre járni. Remélem, hogy túl leszünk ezen az időszakon. A szurkolóknak azt üzenem, aki teheti, maradjon otthon, figyeljen a másikra, és akkor hamarosan találkozhatunk a csarnokban.

Pályafutása

Mario Sostaric 2016 nyarán igazolt Szegedre. Slovenj Gradecban született, 1992. november 25-én látta meg a napvilágot. Velenjében kezdte a pályafutást, 2011-ben két idényre a Maribor együttesébe igazolt, majd 2013-ban tért vissza ismét Velenjébe. A 2013-2014-es szezonban mutatkozott be a BL-ben, majd Szegedre igazolt. 2018-ban 2021-ig meghosszabbította a klub a szerződését, majd idén 2023-ig sikerült megállapodni a jobbszélsővel.

Magyarországi pályafutása alatt eddig 91 meccset játszott a bajnokságban és a kupában a Szeged színeiben, összesen eddig 358 gólt szerzett. Az idei K&H liga sorozatban az eddig lejátszott meccsek után a legeredményesebb játékos, 17 összecsapáson 113 gólt dobott. A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában eddig 141 gólt szerzett, ezzel a 11. legeredményesebb játékos a klub összesített BL-góllistáján.

Párjával, a gyógyszerész végzettségű Tjasaval és kislányával, Avával élnek Szegeden.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2020.04.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR