Skaliczki Lászlónak is hiányzik a meccshangulat

Vissza
Skaliczki Lászlónak is hiányzik a meccshangulat

Első bajnokcsapatunk mestere, Skaliczki László jól van. A hétköznapokat otthonában, Újkígyóson tölti. Sok-sok meccset megnézett, elemzéseket készített, de tartja a kapcsolatot a szegedi barátaival.

Amikor az 50. születésnapunkat ünnepeltük, minden idők legjobb szegedi edzőjének választották meg a szurkolók Skaliczki Lászlót. Ez sem volt véletlen, hiszen 1996-ban bajnoki címig vezette a Pick Szeged együttesét. Először lettünk magyar bajnokok, Skaliczki edzőt pedig azóta is hatalmas szeretet veszi körül. A mostani időben sem feledjük, így szerda délután megcsörgettük a telefonját.

- Köszönöm az érdeklődést, a körülményekhez képest jól vagyok – kezdte a beszélgetést Skaliczki László. – Itthon vagyok Újkígyóson, csak a feleségem megy ki az utcára, ő is csak bevásárol. A 88. életévében járó édesanyám is velünk él, szerencsére vele is minden rendben. Betartom az utasítást, én sem megyek ki, éppen a napokban viccelődtem, hogy jövőre már én is a 65 év feletti veszélyeztetett korba lépek. Van szobabiciklim, azt szoktam tekerni, illetve a kutyáimmal játszom az udvaron. Lányom és fiam Békéscsabán élnek, velük most telefonom tartjuk a kapcsolatot.

Első bajnokcsapatunk edzője a közelmúltban maradt munka nélkül, a Vác együttesétől idény közben távozott, így jelenleg nincs csapata.

- Furcsa is, ilyen azért a 30 éves edzői pályafutásom során nem nagyon fordult elő. Ebben az időszakban is a kézilabda tölti ki az időmet, rengeteg meccset néztem meg, elemeztem az idei Európa-bajnokságot, ezeket pedig le is jegyzeteltem. Sok-sok BL-összecsapást is szakszemmel figyeltem, és ezeket a meglátásaimat, tapasztalataimat is papírra vetettem. Van bőven elemezni való, az európai topcsapatok hihetetlen színvonalon játszanak. Éppen ezért hiányzik a kézilabda, leginkább a Bajnokok Ligája, hiszen most ért volna ahhoz a szakaszhoz, ahol már hatalmas a tét, ezáltal pedig az izgalom. Itt most két meccsen dől el egy párharc, ami igazán különlegessé teszi a küzdelmet. Nagyon szeretem ezt az időszakot, itt már minden meccs teli van izgalommal. A kézilabda mellett sokat olvasom, leginkább szépirodalmi könyveket.

Mindenki várja a folytatást, azt, hogy újra meccseket láthassunk, együtt szurkolhassunk.

- Az élsport nem kerül könnyű helyzetbe. Biztos vagyok benne, hogy áldozatokat kell hozni, hogy kiláboljon a mi sportágunk is ebből a válságból, amibe került. Nem lesz egyszerű feladat, jóformán mindent újra kell indítani. Csakis úgy sikerülhet ebből kikerülni, ha összefog mindenki.

Amikor az elmúlt időszakban Szegeden járt Skaliczki László, mindig hatalmas taps köszöntötte. A kék tábor nem feledi, hogy mennyit tett a szegedi kézilabdáért.

- Mindig jó érzés volt visszatérni a jó öreg csarnokba, és jó volt megtapasztalni a szurkolók szeretetét, amiért hálás vagyok. A szegedi barátaimmal tartom a kapcsolatot, Tamás Sándorral, Kovács Zsolttal, vagy éppen Dobozi Ivánnal rendszeresen beszélek. Nagyon bízom benne, hogy ha elindul újból a sportélet, ismét feltűnhetek a lelátón, mert a meccshangulat, a játék azért iszonyatosan hiányzik.

Cikk: Süli Róbert

 

Közzétéve: 2020.04.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR