Hudi Dani 10 évesen lett MOL-PICK SZEGED-szurkoló

Vissza
Hudi Dani 10 évesen lett MOL-PICK SZEGED-szurkoló

Szurkolóink már többször is találkozhattak Hudi Dániel karikatúráival. Imádja a kézilabdát, 10 évesen volt először PICK-meccsen. A tehetséges szegedi művésszel beszélgettünk.

-  Honnan jött nálad a szegedi kézilabda imádata?

- Már nagyon fiatalon szerettem a sportágat, talán 10 éves lehettem, amikor először mentem el egy PICK-meccsre. Megfogott a hangulat, elvarázsolt a játék, így nem volt kérdés, hogy nagy szurkolójává válok a csapatnak.

- Hogy kerültél kapcsolatba a #kékekkel?

- Évekkel ezelőtt Zubai Szabolcs kért meg, hogy készítsek róla egy karikatúrát. Ez nagyon tetszett neki, így lendületet kaptam. A második alanyom Thiagus Petrus volt. Neki is nagyon bejött, amit készítettem. Ezután pedig jöttek folyamatosan a karikatúrák, nagyon sok jelent meg a Délmagyarország napilapban, majd idén a csapathoz "igazoltam" én is.

- Honnan a rajzolás iránti imádat?

- Én Spanyolországban születtem, 6 éves koromig laktam a Kanári-szigeteken. A spanyoloknál nagy hagyománya van a karikatúrának, mégis a jordán származású Omar Momani volt rám nagy hatással. Ő a példaképem, zseniális karikatúrákat készít.

- Térjünk vissza kicsit a MOL-PICK SZEGED-hez! Volt már olyan játékos, akit nehéz volt lerajzolni?

- Hú, persze! Balogh Zsolt izzasztott meg leginkább eddig, de Joan Canellast sem könnyű lerajzolni. Azt gondolják az emberek, hogy mindenkiről könnyű képet készíteni, pedig nem így van! Van, aki több időt vesz igénybe, olyan a karaktere, amit nem könnyű megrajzolni.

- Kik a kedvenc modelljeid a szegedi csapatból?

- Bánhidi Bence, Bodó Ricsi és Mirko Alilovic a legjobb, őket könnyű papírra vetni, és karikatúrát készíteni róluk.

- Hogy telnek a napjaid?

- A meccsek nagyon hiányoznak! Az életben komoly céljaim vannak még, most leginkább a festést gyakorlom. Portrékat festek, terveim között szerepel tájképekből álló kiállítás megrendezése. Szerencsére van feladatom bőven, a múlt héten éppen a csapatról készítettem egy karikatúrát, de a Nemzeti Sportnak és a 442-nek is készítek rajzokat. Szerencsére nincs megállás, és tartom magam ahhoz a felhíváshoz, amit a csapat is hirdet: #MaradjOtthon!

Interjú: Süli Róbert

Közzétéve: 2020.03.26.

TOVÁBBI HÍREK

2020
04/03
Mario Sostariccsal 2023-ig meghosszabbítottuk a szerződését

Klubunk 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőnkkel, Mario Sostariccsal. A szurkolók által csak „SuperMarionak” becézett játékos 2016 óta erősít bennünket.

2020
04/03
Dr. Szűcs Ernő Péter a Kézi vezérlés vendége lesz

A Sport TV Kézi vezérlés podcast-jében Ágai Kis András és Borsos Attila a két műsorvezető. A legfrissebb adás vendége elnökünk, dr. Szűcs Ernő Péter lesz. A video chat-es beszélgetést szombaton lesz látható a tévé online felületén.

AZ ÖSSZES HÍR