Újabb halasztás a Bajnokok Ligájában

Vissza
Újabb halasztás a Bajnokok Ligájában

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elhalasztotta a nemzetközi kupák négyes döntőit. Ha minden kedvezően alakul, akkor júniusban folytatódik számunkra a Bajnokok Ligája.

Az EHF közleménye szerint kevés az esély arra, hogy a koronavírus-járvány terjedése közben májusban újraindulhat a játék, a szövetség most azzal számol, hogy legkorábban júniusban folytatódhatnak a nemzetközi kupaküzdelmek.

A módosításra vonatkozó forgatókönyv már két hete elkészült, most ezt hagyta jóvá az EHF végrehajtó bizottsága. Eszerint az eredeti helyszíneken, de augusztusban és szeptemberben zárulnak a sorozatok. A női BL négyes döntőt május 8-9. helyett szeptember 5-6-án rendezik meg a jelenlegi tervek szerint. A férfi BL négyes döntőjére május 30-31. helyett augusztus 22-23. között Kölnben, a férfi EHF Kupa kétnapos fináléjára pedig május 23-24. helyett augusztus 29-30. között Berlinben kerül sor.

Az európai szövetség ugyanakkor hangsúlyozza, hogy jelenleg ez a verzió is elméleti, mivel a megvalósulása a járvány alakulásától, illetve kormányzati döntésektől függ.

A Nemzeti Sport összegyüjtötte a lehetséges programot.

• Az első héten (június 1–7.) lejátszanák a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét (kedd-szerda első mérkőzés; szombat-vasárnap a második), ezen a héten kapna helyet a férfi EHF-kupa csoportkörének ötödik fordulója és a Challenge-kupa negyeddöntője. Valamint a női kéziválogatottak Eb-selejtezőtornája.

• A második héten (június 8–14.) nem lenne EHF-esemény

• A harmadik héten (június 15–21.) játszanák le a női BL negyeddöntőit (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), újdonságként a női EHF-kupa és Challenge-kupa négyes döntőit. Valamint a 2021-es férfi világbajnokság playoffkörének első párharcait.

• A negyedik héten (június 22–28.) jönne a férfi BL negyeddöntője (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), a férfi EHF-kupa negyeddöntője, valamint a Challenge-kupa négyes döntője.

• Az ötödik héten, azaz június 29-e és július 5-e között pedig a 2021-es férfi világbajnokság playoffkörének második szakasza.

Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.03.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR