Juan Carlos Pastor: legyen mindenki erős és kitartó!

Vissza
Juan Carlos Pastor: legyen mindenki erős és kitartó!

Furcsa a jelenlegi helyzet csapatunk mesterének, Juan Carlos Pastornak is, de a lényeg, hogy a Spanyolországban élő családja jól van. A Misterrel beszélgettünk.

-  Ebben a helyzetben nem is kezdhetjük mással a beszélgetést, mint azzal: hogy van a családja?

-  Köszönöm, jól. Mindenki otthon van, Spanyolországban is szigorú intézkedéseket vezettek be. Csak a feleségem mozdul ki, viszi le a kutyát sétálni, illetve vásárol be. A lányok online tanulásban vesznek részt az egyetemen, és végzik el otthon azokat a feladatokat, amit kiadnak nekik. Tudják mindannyian, hogy csakis így, otthon maradva lehet megállítani a koronavírus terjedését.

- Hogyan éli meg ezt a nehéz időszakot?

- Ez számomra minden szempontból nagyon nehéz. Most engem is egy dolog érdekel, hogy megoldódjon ez a komoly probléma, amivel szembe nézett a világ. Az EGÉSZSÉG a legfontosabb, semmi más. Ha túl leszünk ezen, akkor ismét visszatérhet a normális élet. Nem tagadom, nekem is nagyon hiányzik minden. Hiányoznak az edzések, a meccsek, de tartom magam ahhoz, hogy otthon maradok, mert most ez a legfontosabb. Hiányzik a család, de sokat beszélünk video chat-en édesanyámmal, illetve a barátokkal és az edzőtársakkal tartom még rendszeresen kapcsolatot. A stábbal, a klub vezetőivel is rendszeresen beszélünk. Minden játékosnak megvan az egyéni terve, mit tud csinálni ahhoz, hogy szinten tartsa magát. Csak akkor megyek ki, ha vásárolni kell, a legtöbb időt a lakásban töltöm. Filmet, sorozatokat nézek spanyolul, angolul. Fontos dolgok ebben a pillanatban: erősnek kell lenned, tudatosítani kell a fejedben, hogy jobb napok jönnek majd.

- Mennyire tudja tartani a kapcsolatot a játékosokkal?

-  Van egy csoportunk, ott beszélünk meg mindent. Többekkel telefonon is egyeztettem, leginkább azokkal, akik sérüléssel bajlódtak. Náluk leginkább az állapotukról érdeklődöm, miként alakul a gyógyulásuk. Ha bármi gondjuk, kérdésük van, akkor keresnek, a nap 24 órájában a rendelkezésükre állunk. Minden dicséretet megérdemelnek a srácok, amit kérünk tőlük, mindent megcsinálnak, hihetetlen profi módon állnak a jelenlegi helyzethez.

- Mit üzen a szurkolóknak?

- Nagyon bízom benne, hogy mindenki jól van és egészséges. Legyen mindenki erős, kitartó és akkor elmúlik minden rossz. Egy család vagyunk! A családok jó és erős közösséget alkotnak. Ha pedig összetartók vagyunk, legyőzzük a járványt, és visszatér minden, újból úgy élhetünk, ahogyan megszoktuk. Ismét meccseket játszhatunk, és újból találkozhatunk.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.03.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR