Hiányoztatok! A legjobb négy között vagyunk az MK-ban

Vissza
Hiányoztatok! A legjobb négy között vagyunk az MK-ban

Zárt kapus meccsen, könnyedén nyertünk (43-29) a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntőben. Ez a siker azt jelenti, hogy bejutottunk a legjobb négy közé. 

MOL-PICK SZEGED–Ferencváros 43–29 (23–13)
Férfikézilabda, Magyar Kupa, negyeddöntő. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapukmögött. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
MOL-PICKSzeged: Alilovic – Radivojevics 7/2, Maqueda 5, Bombac 3, Bánhidi 3, Bodó 2,Källman. Csere: Nagy M. 1 (kapus), Sigurmannsson 2/2, Henigman 5, Canellas 3/1,Rosta M. 2, Blazevic 1, Kaspárek 7, Zsitnyikov, Sostaric 2. Vezetőedző: JuanCarlos Pastor.
Ferencváros: Merkovszki – Bujdosó 1/1, Schäffer 2, Debreczeni 3, Mikita 2, Kovacsics P. 2, NagyB. 7/1. Csere: Zernovic (kapus), Bognár 2, Bohács 2, Prainer 2, Pordán 2, ImreB. 2, Andelics, Turák, Schuch 2. Vezetőedző: Horváth Attila.
Hétméteres: 6/5, ill. 3/2.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Szörnyű volt. Iszonyatosan hiányoztatok, semmi taps, semmi „Hajrá Szeged!”, szóval nem volt jó elkezdeni a Fradi elleni hazai Magyar Kupa-meccset. Zárt kapuk előtt kellett pályára lépnünk, és ez így lesz egy ideig. Nehéz elfogadni a helyzetet, de most ez van, így kell élnünk. Szurkolók nélkül nem olyan ez a játék, mert értetek vagyunk, értetek küzdünk. Mindig!

Szerencsére YouTube-csatornánkon láthattátok a meccset. Köszönet jár érte a Szeged TV munkatársainak, akik 1 óra 15perccel a kezdés előtt segítettek nekünk abban, hogy a szurkolóink legalább a tévé, vagy éppen a monitor előtt izguljanak értünk.

Az izgalom 12 percig tartott. Ezután robbantottunk, sok-sok labdát szereztünk, Mirko Alilovic remekül védett, így a könnyű góloknak köszönhetően szépen fokozatosan növeltük az előnyünket. Bogdan Radivojevics járt az élen ebben, így 30 perc után már 23-13 volt a javunkra. A lelkes biztonsági őrök tapsa kísért bennünket az öltözőbe. Szép volt a gesztus tőlük, érezték, hogy kell egy kis erő, mert az üres kék széksorok szörnyen mutattak.

A 31. percben felpattant az egész szegedi kispad. Alen Blazevic lépett meg, és értékesítette a ziccert. Cirónak ez volt az idényben az első gólja, hiszen sérülés miatt sokáig nem tudott játszani. Mirko Alilovic a 35. percben parádésan védett egy ziccert, ismét ugrálhatott a kispad, ha már Cattani nem tehette a B-középben. Pastor mester rendesen forgatta a csapatot, így mindenki szerepet kapott. Jöttek a gólok Jorge Maquedától is, így a 44.percben már 32-19 volt a javunkra. Kicsit kiengedtünk, ez arra volt elég, hogy 33-23-ra kapaszkodjon fel a Fradi. Deki, azaz Dean Bombac az 51. percben akkora gólt ragasztott a pipába, hogy onnan a pókok Deszkig menekültek félelmükben. A hajrában Stanislav Kaspárek járt az élen a gólszerzésben. A vége sima siker:43-29-re nyertünk.

Ez a siker azt jelenti, hogy bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, várhatjuk az elődöntő sorsolását.

Juan Carlos Pastor: – Nagyon fontos volt, hogy idén is ott legyünk a magyar kupa négyes döntőjében. A zárt kapus hangulatot még meg kell szoknunk, mert úgy látszik, hosszabban így kell kézilabdáznunk. Mindkét csapat rengeteget cserélt, így mindenki kellő részt kapott a kupameccsből. Jó éve van a Fradinak, amelyhez gratulálok. Dolgozunk tovább, minden edzést, mérkőzést kihasználunk erre.

Rosta Miklós: – A szurkolóink a nyolcadik játékosunk, nagyon hiányoztak ma. Fárasztó mérkőzést játszottunk, örülünk, hogy elértük a célunkat, a négyes döntőbe jutást.

Horváth Attila: – Gratulálok a Szegednek a továbbjutáshoz. Egyértelmű volt, hogy ki az esélyes, azt gyakoroltuk, amit a hétvégén szeretnénk majd játszani. Felállt fal ellen döcögött a játékunk, a lerohanásaink azonban többnyire működtek. Sok új embert kipróbáltunk, a kért dolgokat a fiúk végrehajtották. Összességében pozitívan zártunk a vereség ellenére.

Nagy Bence: – Gratulálok a hazaiaknak a továbbjutáshoz. Ebből a meccsből csak a pozitívumokat kell elvinnünk. Jól kezeltük a hálátlan feladatot, hogy nézők nélkül játszottunk. A hétvégén nagyon fontos meccs vár ránk. Mások a céljai a két csapatnak, sok sikert kívánok a Szegednek. Minden játékos a szurkolókért játszik, így ezzel a helyzettel most megpróbálunk megbirkózni.

Tudósítás: Süli Róbert
Fortó:Sólya Eliza

 

 

 

Közzétéve: 2020.03.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR