200. BL-fellépésünk következik Barcelonában

Vissza
200. BL-fellépésünk következik Barcelonában

200. Bajnokok Ligája-mérkőzésünket vívjuk szombaton 20 órakor Spanyolországban, a Barcelona otthonában. Az idény utolsó csoportmeccse vár ránk.

1996-ban kezdődött a Bajnokok Ligája-történelmünk, akkor még BEK volt az elnevezése. Milyen furcsán figyeltük akkor, hogy Európa legjobb csapatai érkeznek hozzánk, majd utazunk a világhírű ellenfelekhez. Beléptünk az öreg kontinens legjobbjai közé. Mára, 2020-ra már természetes, hogy a topligában szerepeljünk, olyan eredményeket értünk el, amelyekkel a legjobbak között tartanak számon bennünket.

Szurkolóink! Emlékezetes jubileumhoz érkezünk szombat este. A Barcelona elleni VELUX EHF Bajnokok Ligája-összecsapás lesz a 200. meccsünk. Ez mindenkit büszkeséggel tölthet el, kevés csapat mondhatja el magáról, hogy ennyiszer játszott már a BL-ben.

A katalán sztárcsapat vezeti az A csoportot, mi a harmadik helyen állunk. Nagy tétje már nincs a meccsnek, presztízse viszont annál nagyobb. Több mint háromszáz szegedi szurkoló kísér el bennünket, és buzdít majd minden bizonnyal teli torokból a Palau Blaugranában. Ez hatalmas erőt ad majd nekünk, a patinás csarnok felső karéja ismét kékbe öltözik.

Eddig 19 meccset vívtunk a nemzetközi porondon a Barca ellen. Négyet a KEK-ben, tizenötöt a Bajnokok Ligájában. Nagy a katalán fölény, hiszen nekünk eddig ötször sikerült legyőznünk a gránátvörös alakulatot, míg ők tizennégyszer nyertek.

Igen ám, de klubunk első nemzetközi fellépésén éppen a Barcelona ellen arattunk világraszóló sikert. 1977. november 10-én a KEK-ben, a régi sportcsarnok dugig megtelt lelátója előtt 27-22-re nyertünk. A visszavágón csak 15-13-ra kaptunk ki, így továbbjutottunk a negyeddöntőbe.

A BL-ben is van egy emlékezetes sikerünk. 2008. március 15-én – ez is utolsó csoportmeccs volt – Danijel Andjelkovics 10 és Luka Zvizej 9 góljának is köszönhetően 32-28-ra diadalmaskodtunk. Az akkor Valladolidban kézilabdázó, jelenleg csapatunknál másodedzőként dolgozó Marko Krivokapics többször is megkérdezte a telefonban tesóját, Milorádot, hogy tényleg igaz az eredmény, mert igazán senki sem akarta elhinni, hogy sikerült a bravúr.

Az idei szezonban is szívesen emlékezünk vissza a Barcelona elleni derbire. Parádés hangulatban, a szegedi tábor által hajtva 31-28-ra nyertünk – érdekesség, hogy ez volt az eredmény 2017. november 21-én is. Volt is ünnep a lefújás után.

Utoljára 2018. március 4-án jártunk a katalán fővárosban. Akkor hatalmas csatában 28-27-re kaptunk csak ki. Most is komoly küzdelemre számíthatunk, célunk, hogy szépen zárjuk a csoportkört.

Pénteken délelőtt még Szegeden edzünk, este 19.30-kor érkezünk meg Barcelonába. Közvetlenül a csarnok közelében lakunk majd, szombaton délelőtt lesz egy edzésünk. Luka Stepancic és Dmitrij Zsitnyikov nem jön velünk. Gyima egyre jobb állapotban van, minden esély megvan arra, hogy a Mezőkövesd elleni idegenbeli bajnokin már visszatérjen.

Nem feledkezhetünk meg a Barca brazil légiósáról, Thiagus Petrusról sem, akit különleges szeretet övezett Szegeden. A jó lelkű és csupaszív kézilabdás számára különleges lesz ellenünk pályára lépni, és ismerve a szegedi szurkolókat, hatalmas taps köszönti majd.

A meccset a Sport 1 TV élőben adja, pénteken a „Kezeket fel” műsorban, Juan Carlos Pastor, Joan Canellas és Jorge Maqueda nyilatkozik az esélyekről.

Csapatunk honlapja Útinaplóval jelentkezik. Közösségi oldalainkon sok-sok videót és fotót láthatnak a jubileumi, 200. Bajnokok Ligája-meccsünkről, így érdemes figyelni bennünket.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.02.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR