Győzelemmel hangoltunk a Barcelona ellen

Vissza
Győzelemmel hangoltunk a Barcelona ellen

Kedden este rangadót vívtunk hazai pályán a Tatabánya ellen. Háromezer néző előtt 18-12-es félidő után 36-25-re nyertünk.

MOL-PICK SZEGED-Tatabánya 36-25 (18-12)
Férfi kézilabda NB I, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Medve, Südi.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Källman 6, Henigman 3, Maqueda, Bánhidi, Bombac 4, Sostaric 1. Csere: Alilovic (kapus), Canellas 9/6, Gaber 1, Sigurmannsson 1, Bodó 4, Kaspárek 3, Rosta 2, Radivojevics 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Bartucz – Holpert 2/1, Komogorov 3, Borzas 5, Ancsin 6/2, Vranjes 1, Hornyák 1. Csere: Borbély (kapus), Sipos 3, Dénes, Szász 3, Davidovics 1. Vezetőedző: Vladan Matics.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc
Hétméteres: 6/6, ill. 5/3.

A meccs előtt köszöntöttük azokat a PICK SZEGED-utánpótlásban szereplő fiatalokat, akik „Jó tanulók, jó sportolók!” (szerdán hosszabb összeállítást olvashatnak majd a jutalmazottakról), majd átadtuk a mezlicit győzteseinek – erről is lesz egy nagyobb összeállítás – a mezeket. Közel 1 millió forintot gyűjtöttünk a kis Patriknak. Turcsán István indította útjára a labdát, így volt bőven felvezetés a meccsen.

Jól kezdtünk, 2-0-val indítottunk, de felébredt a Tatabánya, és egyenlített. Ezután kőkemény csata alakult ki, előbb Jonas Källman, majd Matej Gaber sérült meg. Szívósan küzdöttek a vendégek, így hiába léptünk meg 10-5-re, feljöttek 10-8-ra. Jött azonban a hetek óta remek formában játszó Joan Canellas, spanyol irányítónk felpörgette a csapatot, jöttek a tőle megszokott remek gólok, így sikerült fokozatosan elhúznunk. Stanislav Kaspárek is eleresztett két bombát, Matej Gaber beállóból szerzett találata után 18-12-es vezetéssel zártuk a félidőt.

Remek ritmusban indítottuk a második harminc percet. Jött is a taps a háromezer szegeditől. Bodó Ricsi bombái után foltozni kellett a hálót, látszott, hogy jót tettek ezek a gólok játékosunknak. Sikerült növelni az előnyünket, jól működött a védekezésünk, többször is labdát szereztünk, a ziccereket pedig értékesítettük. Jonas Källman járt ebben az élen, az 50. percben 31-22-es vezetést mutatott a sportcsarnok eredményjelzője. Jött is a "PICK SZEGED!" buzdítás, remek volt a hangulat, a B-közép rendesen tolta a ritmust, amire vevő volt minden szektor. A hajrában Rosta  Miki is beköszönt, magabiztosan vezettünk, amit megőriztük, és 36-25-re nyertünk.

Juan Carlos Pastor: - Először is köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen nagy létszámmal jöttek el bennünket buzdítani. Elégedett volt a csapat teljesítményével, mindenki szerepet kapott. Fejlődnünk kell tovább, meccsről meccsre jobban játszani.

Vladan Matics: - Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert. Kevesen voltunk, és meccsközben még kevesebben lettünk. Nehéz időszakot élünk, rengeteg gondunk van. Bízom benne, hogy minden rendbe jön, és túléljük ezt az időszakot.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.02.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR