Kárpáti Krisztián lesz július 1-től a PICK Akadémia szakmai vezetője

Vissza
Kárpáti Krisztián lesz július 1-től a PICK Akadémia szakmai vezetője

Július 1-től Kárpáti Krisztián lesz a PICK Akadémia szakmai vezetője. A fiatal, 36 éves tréner hatalmas kihívásnak tartja a szegedi munkát.

- Nem volt nehéz beleszeretned a kézilabdába, hiszen édesapád remek játékos volt. Hatással volt rád?

- Nem volt kérdés, hogy én is ezt a sportágat válasszam. Apukám tagja volt annak a Honvédnak, amely 1982-ben BEK-et nyert. A pálya mellett nőttem fel és nagy tervekkel vágtam neki a kézilabdának. Tehetségesnek tartottak, azonban több sérülés miatt úgy döntöttem, hogy 20 évesen befejezem a pályafutásomat és edzőként folytatom a munkát.

- Komoly hasonlóság van közted és Juan Carlos Pastor között, hiszen ő is nagyon fiatalon lett tréner! Tanulhatsz majd tőle?

- Pastor mester volt az egyik vonzerő abban, hogy Szegedre szerződjek. Komoly kihívás lesz a szakmai munka és vezetés, tudom, hogy rengeteget tanulhatok a spanyol szakembertől. Nekem ez is egy fontos szempont volt a váltásban. Nagyon sok apróságot leshetek el tőle, ezáltal rengeteg tapasztalatot szerezhetek.

- Hol indult az edzői pályád?

- Apunak segítettem Solymáron. Itt évekig dolgoztam, majd jött a PLER. A serdülőknél kezdtem, majd az NB I-es csapatnál másodedzőként tevékenykedtem. Ekkor kaptam egy kedvező ajánlatot a Balatonfüredtől, szakmai igazgató és a juniorcsapat edzője lettem. Itt jelenleg a hatodik évemet töltöm, amikor jött a PICK SZEGED megkeresése. Két éve a magyar fiú ifjúsági válogatott szövetségi edzője is vagyok.

- Milyen terveid vannak az új állomáshelyeden?

- Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen tradíciókkal rendelkező klubhoz szerződhetek. Komoly szerepet kapok. A legfontosabb lesz az egységesítés, a délelőtti edzések bevezetése az utánpótlásban. Felépíteni, menedzselni az Akadémiát, szóval lesz munka bőven. Már ismerkedtem a tereppel, a kollégákkal, így biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk. A távolabbi céljaink nyilvánvalóan azok, hogy több olyan játékost kineveljünk, akik a felnőtt csapatban szerepet kaphatnak. Ha összegezni kell, akkor a nevelő feladatok és a tehetségek kiválasztása lesz a legfontosabb.

- Friss apuka vagy! Ikreitek vannak. Milyen édesapának lenni?

- Szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött egy olyan családi háttér áll, ami stabilitást ad az életében. Szerencsére nálunk ez remekül működik, a párom mindenben támogat, édesanyám pedig rengeteget segít nekünk. Nagyon sokat változott az életem amióta megszülettek az ikrek, Benedek és Botond, egészen más érzés nap mint nap édesapaként hazatérni. Nagy örömmel költözünk, hosszútávra tervezünk, hatalmas motivációval állok a nyártól a munkába a PICK Kézilabda Akadémián.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: MKSZ

Közzétéve: 2020.02.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR