46 gólt szereztünk, simán nyertünk a Vác ellen

Vissza
46 gólt szereztünk, simán nyertünk a Vác ellen

Végig magabiztosan vezetve, könnyed győzelmet arattunk a Vác otthonában. Közel száz szegedi szurkoló előtt 46-28-ra nyertünk.

Vác-MOL-PICK SZEGED 28-46 (17-26)
K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló, Vác, 500 néző. Vezette: Földesi, Halász.
Vác: Kovács 1 – Miklián 3/2, Kállai 3, Kocsi, Petrychko 3, Kozina 10/1, Rozner 2. Csere: Ulicsinyi (kapus), Fórizs 2, Matsuura 1, Gáspár 2, Rojkovics 1, Nyári 1. Vezetőedző: Gúnya Péter.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 3, Kaspárek 5, Bombac 3, Gaber 3, Bodó 4, Sigurmannsson 2. Csere: Nagy M. (kapus), Blazevic, Canellas 4/4, Rosta 6, Maqueda 2, Henigman 4, Bajus 4/1, Sostaric 6. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 12 perc
Hétméteres: 4/3, ill. 7/5

Jonas Källman és Mikler Roland pihenőt kapott Juan Carlos Pastortól a Vác elleni idegenbeli bajnokira, így Bajus Brunó és Nagy Martin is bekerült a keretbe. Közel 100 szegedi szurkoló köszöntött bennünket. Jó érzés volt látni, hogy mennyien eljöttek buzdítani a csapatot a meccsre.
 
Stanislav Kaspárek góljával kezdődött a találkozó, amelynek az elején rendesen potyogtak a gólok, az 5. percben 5-2 volt nekünk. A 7. percben 8-4-nél már minden kezdőként szerepet kapó játékosunk a kapuba talált. Kiengedtünk, 11-9-re jöttek fel a hazaiak. Összekaptuk magunkat, pillanatok alatt 15-10 állt a javunkra az eredményjelzőn. Rosta Miki és Bajus Brunó hajrában szerzett találataival tovább növeltük az előnyünket, így 30 perc után 26-17 volt az eredmény. Nem a védekezésről szólt az első félidő, összesen 43 gól esett.
 
Nagy Martin védéssel indult a második játékrész, majd egy hetest is védett kapusunk. 4-0-al indítottunk, jött is a taps a lelátóról. Különösen Mario Sostaric volt elemében, szlovén szélsőnk három gólt rámolt be a négyből. A „góleső” folytatódott, egyik csapat sem foglalkozott sokat a védekezéssel. Nagy Martin remekelt, így egyre nagyobb lett a két csapat között a különbség, a 48. percben 36-20 volt a javunkra. A 49. percben Kaspárek akkora gólt ragasztott a pipába, hogy minden váci pók kiköltözött onnan. Klubunk legendájának, Bajusz Sándornak – éppen ma ünnepli 50. szülinapját – gyermeke, Brunó hetesből is eredményes volt, Rosta Miki pedig okos gólokat szerzett. Végre jöttek a Bodó-bombák is, a kékek pedig örömükben tapsolhattak, a vége 46-28 nekünk. A meccs végén jött szurkolóinkkal a megszokott pacsi, majd „Szép volt Vác!” – zengte a szegedi tábor. Sportszerű cselekedet volt!
 
Juan Carlos Pastor: - Sokáig nem azt játszottuk, amit kértem a csapattól. Próbáljuk azokat szerepeltetni az ilyen meccsen, akik kevesebbet kapnak. A Vác jól kézilabdázott, látszik, hogy jó munka folyik a csapatnál további sikereket kívánok nekik.

Nagy Martin: - A második játékrészben összeállt a védekezésünk, így nekem is könnyebb dolgom volt a kapuban. Jó volt hallani a szurkolók buzdítását, ami nekem is erőt adott.

Gúnya Péter: - Az volt a célunk, hogy egy jó tempójú meccset vívjunk. Ez az első félidőben sikerült, a másodikban már többet hibáztunk. Ez egy jó gyakorlás volt nekünk, mindenképpen hasznos meccset játszottunk.

Fotó: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.02.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR