Juan Carlos Pastor: időben kaptuk a figyelmeztetést!

Vissza
Juan Carlos Pastor: időben kaptuk a figyelmeztetést!

Csapatunk 34-26-os vereséget szenvedett a német Flensburg otthonában a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Csapatunk edzőjével, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

- Mi volt a legnagyobb gond szerda este a Flensburg elleni vesztes BL-meccsen?

- Az első és legfontosabb, hogy 25 rossz lövéssel és nyolc labdaveszítéssel nagyon nehéz kézilabdázni. Még kimondani is sok: 33 hibát vétettünk, ami rengeteg.

- Egyszer fent, egyszer lent. Ezt gyorsan megtapasztaltuk!

- Most nagyon rövid ideig tartott az az érzés, hogy fent vagyunk. Gyorsan elmúlt. Szerdán sokkal nehezebb volt játszanunk, mint a Párizs ellen. Ott nem volt akkora nyomás rajtunk, mint most, hiszen azért küzdöttünk, hogy Barcelonában a csoportelsőségért harcoljunk. Ez nagy dolog lett volna. A PSG legyőzésével a csapat megteremtette magának az esélyt. Nagyon fáj ez a vereség, mert igazán már nincs opciónk odakerülni, ahová nagyon szerettünk volna.

- Mit kell tanulni ebből a vereségből?

- Csakis azt tanulhatjuk, hogy ha a jövőben egy tétmeccsen így játszunk, akkor nem valósulhatnak meg a céljaink. Úgy gondolom, hogy időben kaptunk egy figyelmeztetést. Most mondhatnánk, hogy nem sok időnk volt felkészülni, fáradtak a játékosok. Mondhatnánk bármit, de ez nem lehet kifogás, mert májusban hasonló lesz minden, tétmeccseket vívunk majd akkor is. Ilyen hibába nem szabad beleesnünk. Ez egy komoly lecke volt.

- Mi lesz most a fő feladat?

- Sokat kell gyakorolnunk, edzenünk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. Az a jó, hogy a fiatalok sokat tudtak játszani, sok lehetőséget kaptak, és megmutatták, hogy tudnak ilyen szinten kézilabdázni. Dolgozni, fejlődni kell. Vissza kell hozni a játékosokat arra szintre, amit képviseltek, hiszen most nincs meg az önbizalmuk. Vasárnap a Párizs ellen sem voltunk annyira jók, mint ahogy most sem ennyire gyengék a Flensburg ellen. Meg kell találni a helyes utat, visszatalálni rá. Ha a szezon előtt valaki azt mondja, hogy harmadikok leszünk a csoportban, talán kiegyeztünk volna vele, de most nagyon fáj, mert megvolt minden esély arra, hogy még ennél is jobb helyen végezzünk.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.02.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR