A koncentráció lesz a kapusok fő fegyvere

Vissza
A koncentráció lesz a kapusok fő fegyvere

Vasárnap 17 órakor a hét meccsét vívjuk hazai pályán a francia PSG ellen a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Kapusaink, Mikler Roland és Mirko Alilovic edzőjükkel, Nenad Damjanoviccsal nagyon készülnek a rangadóra.

Nenad Damjanovics: - A Budakalász utáni bajnokit követően háromszor is videóztunk, elemeztük a PSG játékát, erősségét, azt, hogy kitől milyen lövésekre kell számítanunk. Ez egy fontos része a felkészülésünknek. Ilyenkor nagyon sokat beszélünk, elemezzük az ellenfél játékosait. Nagyon fontos lesz a koncentráció a meccsen, ennek magas szinten kell majd lennie. Fontos pillanatokban kell majd jól teljesíteni, és ilyenkor nem a taktikáról szól egy kapus számára a meccs, hanem a koncentrációról. Figyelni, hogy mikor jöhet a lövés, és hova mehet? Két kiváló kapusom van, akik e mellé még remek emberek, és ebbe a kategóriába tartozik Nagy Martin is. Remekül dolgoznak, eddig nagyon elégedettek vagyok velük. Bízom benne, hogy vasárnap a PSG ellen is megmutatják, hogy milyen kiváló sportemberek.

Mikler Roland: - A Bajnokok Ligájában nincs könnyű meccs, itt minden párharc kőkemény csata. Mint mindig, most is sokat készültünk a meccsre, a PSG elleni rangadóra. Komoly feladat feltérképezni egy ilyen szintű ellenfelet, hiszen minden poszton klasszis játékosok szerepelnek, képesek mindenre, egy váratlan lövésre, egy váratlan cselre. Mint mindig, most is döntő lesz a védekezésünk: ha ez stabil, és akár Mirko, vagy akár én védésekkel tudunk hozzájárulni ehhez, akkor az győzelemre vezethet. Nagyon szeretem az ilyen jellegű találkozókat, nagyon várom már a kezdő sípszót, azt, hogy fantasztikus szurkolóink előtt pályára léphessünk.

Mirko Alilovic: - Ez egy komoly kis rangadó lesz egy hihetetlen erős csapat ellen. Itt nagyon koncentráltnak kell lennünk a kapuban, fejben nagyon ott kell majd lennünk. A sportág klasszisai közül többen is PSG-mezben szerepelnek, kiváló játékosok, akik képesek eldönteni a meccset. Mikkel Hansen, Nikola Karabatic, vagy éppen Sander Sagosen egyaránt tud villanni, így nagyon figyelnünk kell rájuk. Itthon olyan légkörben játszunk, amihez kevés csapat szokott hozzá, a szurkolóink hihetetlen erőt adnak majd.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.02.14.

TOVÁBBI HÍREK

2020
02/27
200. BL-fellépésünk következik Barcelonában

200. Bajnokok Ligája-mérkőzésünket vívjuk szombaton 20 órakor Spanyolországban, a Barcelona otthonában. Az idény utolsó csoportmeccse vár ránk.

2020
02/27
Joan Canellas: 2021-ig MOL-PICK SZEGED

Csapatunk 2021. június 30-ig meghosszabbította szerződését Joan Canellasszal. Spanyol játékosunk remekül érzi magát Szegeden, nagyon boldog, hogy továbbra is viselheti a kék mezt.

AZ ÖSSZES HÍR