Luka Stepancic: hinnünk kell a győzelemben!

Vissza
Luka Stepancic: hinnünk kell a győzelemben!

Vasárnap 17 órakor hazai pályán a hét meccsét vívjuk a francia PSG ellen. Csapatunk Eb-ezüstérmes játékosával, Luka Stepanciccsal hangolunk a gallok elleni rangadóra.

- Vasárnap a hét meccsét vívjuk a PSG ellen. Mit vársz a rangadótól?

- Amikor idegenben játszottunk, nem tudtunk olyan nagy ellenállást mutatni, ami győzelemre vezethetett volna. Nem volt bennünk az az akarat, hogy azt a meccset megnyerhetjük. Ha most mindannyian hiszünk abban, hogy nyerhetünk, akkor nagy esélyünk van a győzelemre. Itthon, ebben a légkörben, amit a közönségünk teremt, képesek vagyunk a nagyszerű és eredményes játékra. Célunk a győzelem, és az, hogy továbbra is harcban legyünk a csoportelsőségért.

- Mi az erőssége a francia bajnoknak?

- A PSG ereje, hogy remek játékosok alkotják a keretét, képesek egyedül is eldönteni egy-egy meccset, illetve hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. Nekik is az a céljuk, hogy elsők legyenek a csoportban, és szeretnék feledtetni a tavalyi gyengébb BL-szereplést.

- Mi lehet a győzelmünk kulcsa?

- Már említettem: hinnünk kell a győzelemben! Bizonyítottuk már többször, hogy nagyszerűen tudunk játszani, szurkolóink pedig erőt adnak. Mindig! Mister is elmondja, hogy minden nap javulnunk kell, minden edzésen keményen kell dolgoznunk, és ennek meglesz az eredménye a meccsen!

- Mit jelent neked a szegedi tábor?

- Csodálatosak! És ezt nagyon sokszor tudnám elismételni. Nagyszerű megtapasztalni a klub iránti szenvedélyüket, azt, hogy ennyire imádják a kézilabdát, és tudják, hogyan kell nyomás alá helyezni egy-egy csapatot. Büszke vagyok, hogy ilyen közönség előtt kézilabdázhatom.

- Jakov kisfiad nagyon szépen, bal kézzel dob. Tanítod már otthon?

- Még nem mutattam neki, de szeret a labdával játszani. Mindig izgatott, ha meccsre kell jönnie. Várja, és figyel engem, és a lefújás után mindig megpróbál utánozni. Örökölte talán tőlem, hogy balkezes lett, és ha egyszer úgy dönt, hogy sportolni szeretne, ez biztosan nagy előnye lesz.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.02.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR