A Hét meccsét vívjuk a BL-ben - "Match of the Week"

Vissza
A Hét meccsét vívjuk a BL-ben - "Match of the Week"

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a francia Paris Saint-Germain Handball együttesét fogadjuk. A Hét meccsét vívjuk!

„Ez nagy meccs lesz!” – általában most ezt a téma a szurkolóink körében, hiszen vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjában, a 12. fordulóban a francia bajnok Paris Saint-Germain együttesét fogadjuk. Ez lesz a Hét meccse! "Match of the Week"

A 198. fellépésünk következik a legjobbak között a nemzetközi porondon. Közelítünk a 200 felé, ezt a szép jubileumot majd Barcelonában érjük el.

A PSG-vel eddig ötször találkoztunk a BL-ben, a City-kupában kétszer csaptunk össze. Az európai elitsorozatban egy győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk.

A párizsiakon kívül Franciaországból a Montpellier (8 meccs), a Nantes (4) és a Dunkerque (2) volt még ellenfél. A 19 meccsen 8 győzelmet arattunk a gall klubok ellen, kétszer „ikszeltünk”, kilencszer vereséget szenvedtünk.  

Mi a 17. idényünket töltjük a Bajnokok Ligájában, a francia bajnok a kilencediket.

- Nem kérdés, hogy nyerni szeretnénk a PSG ellen – nyilatkozta Mikler Roland kedden reggel a Rádió 88 vendégeként -, nagyon motiváltan várjuk a meccset. Kicsit megfogott bennünket az Aalborg elleni döntetlen, de tudom, hogy sokat javulunk, és legyőzhetjük a francia együttest.

Az elmúlt szezonban már megmutattuk, hogy képesek vagyunk legyőzni vasárnapi riválisunkat, az újszegedi sportcsarnokban 33-32-re nyertünk. Volt is nagy ünneplés, nagyszerű diadal volt ez. Ezen a meccsen Stefán Sigurmannsson 11-szer volt eredményes, ezzel ő tartja a PSG elleni gólrekordot. Bodó Ricsinek is jól megy a francia bajnok ellen, eddig mind az öt BL-meccsen játszott ellenük, és 22 gólt dobott nekik, ő a legeredményesebb játékosunk.

A PSG ismét különgéppel jön, de most nem Szegeden landol, hanem a fővárosi Liszt Ferenc reptéren. Az elmúlt fordulóban a szlovén Celje otthonában nyerni tudtak, méghozzá 33-29-re. Idegenben 35-30-ra kaptunk ki ellenük, így van miért visszavágnunk.

Az viszont biztos, hogy a kék táborra hatalmas szükségünk lesz, mert együtt, közösen sikerülhet kiharcolnunk a győzelmet.

A meccset a Sport 1 élőben adja. Közösségi felületeink folyamatosan beszámolnak majd a friss hírekről, fotókkal, videókkal jelentkezünk.

Hétfőn elindult a Bánhidi Bence-, Mikler Roland- és PSG-mezekre a licit. Batonai Patrik gyógyulásához szeretnénk hozzájárulni. A következő linkeken lehet megtenni a felajánlásokat:

Bánhidi Bence

Mikler Roland

PSG

Pénteken 15 órától az újszegedi sportcsarnokban lesz jegyárusítás - kapu mögötti és álló -, szurkolóink korlátozott számban tudnak belépőt vásorolni.

Cikk: Süli Róbert

Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.02.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR