Nik Henigman a "pókköltöztető"

Vissza
Nik Henigman a "pókköltöztető"

Magabiztos győzelemmel hangoltunk a PSG elleni vasárnapi BL-rangadóra. Hazai pályán 20-8-as félidő 41-17-re vertünk a Budakalászt.

MOL-PICK Szeged–Budakalász 41–17 (20–8)
Férfi kézilabda NB I, 21. fordulóból előrehozott mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 12/1, Kaspárek 4, Bombac, Bánhidi 3, Bodó 3, Källman 1. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Rosta 4, Stepancic 3, Sigurmannsson 2/1, Blazevic, Canellas 2, Henigman 7. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Budakalász: Boros – Sinkovits 2, Mazák 2, Váczi M. 2, Koller, Simotics, Hrabák 2. Csere: Török 2/1, Hruscak 1, Tóth Á. 2, Gábor 1, Nemes 3, Czina, Glück, Simotics. Vezetőedző: Forgács Gyula.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/1.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.

Bánhidi Bence gólja nyitotta a Budakalász elleni hazai meccset. Erre még volt válasza a vendégeknek, utána azonban beindult a szegedi gépezet. Mikler Roland remekelt, elől pedig jöttek a bombák, előbb Bodó Richárdtól, majd Nik Henigmantól, aki a 20. percben brutálisan nagy gólt ragasztott a felső sarokba. A lövése 140 km/h órával csapódott a hálóba. Egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között, Luka Stepancic lövése után a félidőben már 20-8-ra vezettünk.                                    

„PICK SZEGED” – zengte a kék tábor a 44. percben. A közönség élvezte a játékot, mi pedig hálásak voltunk a buzdításért, 28-11 volt ekkor nekünk. Mirko Alilovic is „fogott, mint a festék”, Nik Henigman pedig iszonyatosan nagy gólokat jegyzett, ő volt a mi "pókköltöztetőnk". Járt is érte a taps!

Potyogtak a gólok, szerencsére ebből több volt a miénk, így a vége igazi örömjáték lett. Stansilav Kaspárek ziccere után húszra nőtt a különbség, 36-16 volt az állás. Erre még rápakoltunk, így a végén hatalmas taps közepette 41-17-re nyertünk. 

Csapatunk legközelebb vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a PSG ellen hazai pályán csatázik. A BL-ben a Hét meccsét vívjuk.

Juan Carlos Pastor: – Hatvan percig magas színvonalon játszottunk, ehhez gratulálok a csapatomnak. Az volt a célunk, hogy azok kézilabdázzanak, akik kevesebb időt töltöttek eddig a pályán, hogy összehangoljuk a csapatot, míg a fáradtabbak pihenhessenek. Mindenki megmutatta, hogy számíthatunk rá, ami nagyon fontos, mert hosszú szezon áll még előttünk.

Rosta Miklós: – Nagyon jól esett játszani, pláne ennyit. Hiba nélkül nem lehet játszani, az edzéseken ezeket igyekezzük a lehető legjobban kijavítani. Jól védekeztünk és a kapusaink is remekeltek, ezekből pedig sok könnyű gólt lőhettünk.

Forgács Gyula: – Nem számítottam ennél kisebb különbségre, hiszen szombaton meccsünk volt. Gyakorolni akartunk ma, a szegedi nyitott védekezésbe viszont komolyabb szinten is sokaknak beletörik a bicskája. Annak örülök, hogy két fiatal játékosunkat bedobhattunk a mélyvízbe. Elégedett nem lehetek, hihetetlen, hogy körülbelül húsz kapufás gólt kaptunk a MOL-PICK-től, amely bombaformában van.

Boros Tamás: – Elég komoly lövések záporoztak a kapumra, mindent megtettem, hogy minél hatékonyabban védjek. Nagyon jól játszott ma a Szeged, ha így játszanak a PSG ellen, akkor nagy esély lehet a győzelemre a PICK-nek.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.02.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR