A hét meccse előtt bajnoki itthon

Vissza
A hét meccse előtt bajnoki itthon

Vasárnap a PSG ellen „A hét meccse!” vár ránk ránk hazai pályán a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Kedden 18 órakor a K&H ligában a Budakalászt fogadjuk.

Történetünk során a 17. döntetlenünket játszottuk a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a dán Aalborg Handbold ellen. Szombat este 26-26 lett az eredmény, érdekesség, hogy az utolsó szegedi meccsen, 2015. februárjában is ikszeltünk a dán bajnok ellen, akkor 23-23 lett az eredmény.

A meccsen Bodó Richárd megszerezte 150. BL-gólját szegedi mezben, így Ricsi szép jubileumhoz érkezett. Jonas Källman pedig közelít a háromszázasok klubjához. Csapatkapitányunk 295. találatnál jár. A listát Balogh Zsolt vezeti 324 góllal.

Komoly kis hét vár ránk. A Bajnokok Ligájában vasárnap 17 órakor a PSG ellen „A hét meccsét" vívjuk. Komoly kis rangadó következik. De addig még egy feladat vár ránk, így a keddi, a K&H férfi kézilabda ligában lejátszandó hazai meccsünkre koncentrálunk.

Az újszegedi sportcsarnokban a bajnokságban 13. helyen álló Budakalászt fogadjuk. A fővárosiak 15 meccsen eddig két győzelmet, egy döntetlent és tizenkét vereséget könyvelhettek el. Idén kétszer léptek eddig pályára, Balatonfüreden 29-22-re kaptak ki, míg az elmúlt hétvégén hazai pályán a Csurgótól 28-23-ra. Két egykori szegedi játékos szerepel a keretükben, Czina József EHF-kupát nyert velünk, Simon Bence is sokáig erősített bennünket, igaz, utóbbi játékos sérült, így nem tud játszani.

Mi idén már három meccsen vagyunk túl, ebből két idegenbeli bajnokin. Csurgón 26-23-ra nyertünk, majd Komlón 33-23-ra. Az Aalborg ellen a BL-ben 26-26-os döntetlent értünk el.

Eddig 16 meccset vívtunk az NB I-ben, ebből 15-ször nyertünk, egyszer szenvedtünk vereséget. 571-szer zörgettük meg az ellenfelek kapuját, míg 389 gólt kaptunk. Mario Sostaric a legeredményesebb játékosunk, a szlovén szélső 88 gólnál jár. Dmitrij Zsitnyikov továbbra is sérült, így nem tud játszani. Bajus Brunó pedig utánpótlás-válogatottbeli kötelezettsége miatt nem kerül a keretbe. A többiek szerencsére rendben vannak.

A meccsre elővételben a jegymester.hu oldalon lehet belépőt vásárolni, kedden a pénztár 16 órakor nyit.

Ismét lesz relikvia-árusítás, így érdemes felkeresni a főbejárattal szemben felállított pultunkat.

Kedden reggel 8 órától Mikler Roland lesz a médiapartnerünk, a Rádió 88 vendége, így érdemes lesz hallgatni Szeged legnépszerűbb rádióját.

Ha már Roli, akkor elindult az a jótékonysági akciónk, amelyen Mikler Roland, Bánhidi Bence és a PSG mezére várjuk a felajánlásokat. A másfél éves Batonai Patrik gyógyulását szeretnénk segíteni. Bízunk benne, hogy megmozdul majd a MOL-PICK SZEGED-család.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.02.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR