Magabiztos győzelem Komlón - Mikler Roli premiergólja

Vissza
Magabiztos győzelem Komlón - Mikler Roli premiergólja

Remek győzelemmel hangoltunk a szombati, Aalborg elleni hazai BL-meccsre. Csapatunk 18-12-es félidő után 33-23-ra nyert Komlón.

Sport36-Komló-MOL-PICK SZEGED 23-33 (12-18)
K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló, Komló, 800 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Komló: Granic – Vaskó 3, Balázs 2, Grünfelder 1, Sunajko 2, Jerkovic 2, Markovics 6/5. Csere: Djurdevic, Selymes (kapusok), Katzirz, Takács 3/1, Zobec 1, Jóga, Szkokán, Csomor 1, Manojlovity 2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
MOL-PICK SZEGED: Mikler 1 – Sostaric 5/2, Kaspárek 3, Bombac 7, Bánhidi 3,  Henigman 1, Källman 1. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Bodó 2, Stepancic 7, Sigurmannsson 1/1, Gaber, Blazevic, Rosta 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 10  perc.
Hétméteres: 8/6, ill. 4/3

Juan Carlos Pastor vezetőedző a Csurgó ellen aratott 26-23-as győzelmünk után azt nyilatkozta, hogy Komlón azok kapnak nagyobb szerepet, akik az idei első meccsen kevesebb lehetőséghez jutottak. Ismét csak 15 név került be a jegyzőkönyvbe, a két Európa-bajnok, Joan Canellas és Jorge Maqueda, valamint a szerb válogatott Bogdan Radivojevics a lelátóról nézte végig a meccset.
 
Visszatért viszont a keretbe csapatkapitányunk, Jonas Källman, svéd klasszisunk térdműtéten esett át, szerencsére teljesen rendbe jött, újra harcra készen várt a Komló elleni bajnokit.

Ha már Komló: az egykori bányászvárosban nem is köszönthettek másként bennünket, mint „Jó szerencsét!” Itt, a Baranya megyei településen ez a szokás. Totális telt ház fogadta a csapatokat, közel 30 szegedi szurkoló is ott volt a lelátón.
Három komlói góllal kezdődött a meccs, kicsit bealudtunk a találkozó elejébe. Stanislav Kaspárek törte meg a gólcsendünket, 3-1. A 10. percben 6-5-re tornáztuk fel magunkat, egy perc múlva pedig Dean Bombac egyenlített, 6-6. Sostaric és Bombac vette be Granic kapuját, 8-6-ra már mi vezettünk. A 22. percben Dean Bombac ötödik gólja után hárommal vittünk (12-9). Luka Stepancic gólja 14-10-es vezetést jelentett nekünk, időt is kért az egykori Bányász. A 28. percben Mikler Roli gólt szerzett – pályafutása első találatát jegyezte -, volt is öröm a szegedi táborban. A félidőben 18-12-es szegedi vezetést mutatott az eredményjelző.

Dean Bombac parádés csele, majd gólja nyitotta a második félidőt. Lendületünk töretlen volt, Mario Sostaric termelte a gólokat, a 35. percben már 21-12-re vezettünk. A 37. percben Jonas Källman is beköszönt, járt is érte a taps a kispadról. Forgatta csapatunkat Pastor edző, mindenki szerepet kapott. Luka Stepancic élvezte a játékot, horvát légiósunk pazar gólokat szerzett, ennek köszönhetően alaposan elléptünk, 28-16 volt nekünk. A vége igazi örömjáték, magabiztos 33-23-as győzelem, ami erőt ad a szombati hazai BL-meccsre.

Juan Carlos Pastor: - Fontos volt, hogy ma több játékosomat is tudtam pihentetni a meccsen és mindenki lehetőséget kapott. Mindenki hozzátett a győzelemhez.

Rosta Miklós: - Azon dolgozunk, hogy minél jobban játszunk meccsről meccsre. Rosszul kezdtünk, de ezután magunkra találtunk és irányítottuk a játékot, így magabiztosan szereztük meg a győzelmet.

Csapatunk legközelebb szombaton 18 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában hazai pályán fogadja a dán Aalborg együttesét. Belépőt a jegymester.hu oldalon lehet vásárolni. Pénteken 15 órától 18 óráig az újszegedi sportcsarnokban is lesz jegyárusítás.

Mikler Roland gólja:

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.02.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR