Borut Mackovsek nyártól MOL-PICK SZEGED-játékos

Vissza
Borut Mackovsek nyártól MOL-PICK SZEGED-játékos

Nyártól kétéves szerződést kötött csapatunk a szlovén válogatott Borut Mackovsekkel. A 27 éves balátlövő a MOL-PICK SZEGED hetedik szlovén játékosa lesz.

- Örömmel jelentem be a MOL-PICK SZEGED-szurkolóknak – kezdte a mondandóját Kósa Gábor, a MOL-PICK SZEGED cégvezetője –, hogy a nyártól kétéves szerződést kötöttünk a szlovén válogatott balátlövő Borut Mackovsekkel.

A 27 éves játékos Koperben született, így nem véletlen, hogy hatalmas barátságot ápol csapatunk irányítójával, Dean Bombaccal. A két család többször is együtt szokott nyaralni, gyerekkoruk óta nagy barátok. 1992. szeptember 11-én látta meg a napvilágot, Koperben, a helyi együttesben, az Izolában ismerkedett meg a sportág alapjaival. Celjében lett profi játékos. Szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier, az Eisenach csapatában. Jelenleg a Telekom Veszprém együttesének tagja.

Eddig 9 Bajnokok Ligája szezont húzott le, 2009-ben mutatkozott be az európai topligában. Összesen 243 gólt szerzett a BL-ben. A KEK-ben és az EHF-kupa sorozatban két-két idényben szerepelt. Jelenleg hazája válogatottjával az Európa-bajnokságon szerepel, eddig 85-ször lépett pályára a a szlovén nemzeti együttesben, 184-szer talált a kapuba. Luka Zvizej, Dean Bombac, Matej Gaber, Mario Sostaric, Urh Kastelic és Nik Henigman után Borut Mackovsek lesz csapatunk hetedik szlovén légiósa.

Borut Mackovsek névjegye

Születési idő: 1992. szeptember 11.

Születési helye: Koper

Állampolgársága: szlovén

Magassága: 203 centiméter

Posztja: balátlövő

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Slavko Kolar

Közzétéve: 2020.01.15.

TOVÁBBI HÍREK

2021
01/22
#kékek vb-blog - Ilyen a napunk (Bodó Richárd, 4. rész)

Jön a negyedik rész a #kékek vb-blogban. Csapatunk magyar válogatott átlövője, Bodó Richárd ad helyzetjelentést a helyszínről, Egyiptomból.

2021
01/21
Elhunyt Bagaméry László

Nagy veszteség érte Szeged sportéletét. 77 éves korában elhunyt Bagaméry László ismert sportújságíró.

AZ ÖSSZES HÍR