Micsoda hangulat, micsoda meccsek a Mézi-kupán

Vissza
Micsoda hangulat, micsoda meccsek a Mézi-kupán

A Mézi nyerte a IV. Mézi-kupát. Az újszegedi sportcsarnokban megrendezett eseményen ismét népes publikum volt kíváncsi a nem mindennapi viadalra.

Mézi, azaz Mézes Sándor ismét összehozott bennünket. Az biztos, hogy ott fent, egy felhőn ülve most mosolyog, örül annak, hogy a MOL-PICK SZEGED-család micsoda közösséget alkot. Szép volt ismét a torna, a IV. Mézi-kupa. Jó látni, hogy mennyire készülnek a csapatok, várják a pillanatot, hogy pályára léphessenek.

Megható eseménnyel indul mindig a viadal. Egy kört alkotnak a résztvevők, és Mézire emlékeznek. Csuda nagy volt ez a kör, amely valahol az összetartozást is jelzi. Szurkolók, egykori legendáink, jelenlegi játékosaink fogódzkodnak össze, majd a végén tapssal emlékeznek. Idén igazán különleges volt ez a kör, hiszen a Szegeden tanuló spanyol diákok is csatlakoztak hozzánk. Már sok-sok meccsen velünk voltak, szurkoltak nekünk, most pedig játszhattak egy jót. Az ő meccsük Zsuzsa mama – hatalmas szurkolónk volt – emlékének szólt.

Ne rohanjunk ennyire előre. A kispadon ismét a csapat itthon lévő játékosai ültek. Minden keretben egykori legendáink is szerepet kaptak, így Bartók Csaba, Avar György, Vadkerti Attila, Dobos József, Dobos László, Herbert Gábor, Nagy Zoltán is pályára lépett. A Sportolók/média együttesében a világbajnok kajakos, Birkás Balázs, a BEK-győztes pólós Szabó Zoltán, vagy éppen a Szegeddel vízilabda LEN-kupát nyerő Varga Péter is szerepet kapott. A súlyemelő Nagy Péter már örökös tagja a Mézi-kupának, de idén csatlakozott a magyar bajnok kosaras Kiss Zsolt is. A közelmúltban a kerekesszékes-válogatottal Eb-bronzérmet nyerő kapus, Fekete Szabolcs, a mezőnyben ügyes Lévai Norbert is pályára lépett, sőt Merész András, a női pólóválogatott egykori kapitánya is játszott. Micsoda névsor!

Az első meccsen a Mézi (Tasi, Molnár, Buza, Grodiczki, Szabó, Malinovszki, Ignácz, ifj. Mézes, Bartók, Zelena, Martonosi, Fekete, Bolba, Gárdián, Merész, Bálint, Somodi, Csányi, Szekeres, Avar, edző: Bodó Richárd) végig kézben tartotta a meccset a rutinos szegedi szurkolók alkotta Köménymag (Dankó, Kerek, Ábrahám, Szanyi, Juhász, Dobos L., Molnár, Cserny-Kuhn, Major, Schuszter, Dobos J., Bálint, Farkas, Kiss, Török, edző: Stefan Sigurmannsson, Alen Blazevic) ellen, és végül 14-12-re nyert, ezzel bejutott a döntőbe.

Hiába vezetett a félidőben a címvédő Sportolók/média (Molnár D., Herbert, Kiss Zs., Szabó Z., Varga P., Nagy P., Birkás, Süli A., Lévai, Vajgely, Süli R., edző: Nenad Damjanovics, Nagy Martin) gárdája, a Csak Előre (Varga G., Hetesi, Kovácsné Kata, Buczkó, Patkós, Cövek, Vadkertik, Csapszi, Ambrus, Nagy Z., Frankó, Horváth, Papp K., Janik, Fekete Sz., Szarka, Kohlrusz, edző: Mirko Alilovic, Matej Gaber) ellen, a szurkolók parádés második félidőt produkálva megnyerték a meccset.

Ezután jött a Zsuzsa mama emlékére megrendezett összecsapás. A Szegeden tanuló spanyol diákok (Pablo Davó Fuentes, Antonio Vargas, Juan Galvez, Manuel Angel Rodriquez, Antón Macaría, Manu Alonso, Sergio Vera, Armando Vilan, Antonio López, Álvaro Agatalaya, Aitor Ibarba, Charlie Hernanseiz, Daniel Alcaide, edző: Mirko Alilovic) végig vezetve győzték le a torna válogatottját, amelynek a kapitánya Mézesné Ági volt.

A bronzcsatában a Köménymag ledarálta a Sportolók/média együttesét, méltán táncoltak a lefújás után.

A döntő remek csatát hozott, látványos gólokban sem volt hiány, Molnár Sára és Székesi Fanni sporik remekül kézben tartották a meccset, amit végül a Mézi szoros csatában megnyert, így második elsőségüket ünnepelhették.

Nagyszerű érzés volt látni, hogy mindenki örömmel vette át az emléklapot, és vitte haza büszkén, hogy ő ezen a nem mindennapi tornán játszhatott. Mézi ismét közösséget épített, köszönjük neki, hogy minden évben összehoz bennünket. Egy biztos: már most mindenki várja az ötödik eseményt.

A IV. Mézi-kupa eredménye, elődöntő: Mézi-Köménymag 14-12, Csak Előre-Sportolók/média 11-8. Bronzmérkőzés: Köménymag-Sportolók/média 13-7. Döntő: Mézi-Csak Előre 12-11. Zsuzsa mama emlékére: Spanyol diákok-Mézi-válogatott 13-10.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.01.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR