Rosta Miki az első Eb-jére készül

Vissza
Rosta Miki az első Eb-jére készül

Csapatunk beállósa, a 20 éves Rosta Miklós is tagja az Európa-bajnokságon szereplő magyar nemzeti együttesnek. A fiatal játékos izgalommal várja a szombati bemutatkozást.

- Mit vársz az Európa-bajnokságtól?

- Nagyon szeretném, ha jól és eredményesen szerepelnénk, és ez jó eredménnyel párosulna. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen megfiatalodott, átalakult a magyar csapat, és erős, rutinos ellenfelekkel találkozunk a csoportban. Bízom abban, hogy sokat játszhatom, szerepet kapok, amivel szeretnék is majd élni. Ez motivál, ez éltet mindenképpen.

- Milyen érzés életed első nagy felnőtt eseményére készülni?

- Érdekes, még nincs bennem akkora drukk, még nem dobog hevesebben a szívem, de biztos, amint közeledik a kezdés, azért elkezd bennem dolgozni az izgalom. Nagyszerű dolog itt lenni, már ilyen fiatalon belekóstolni egy Európa-bajnokság légkörébe. Nagy motivációt kaptam és ezzel szeretnék is élni.

- Fontos meccsel kezdünk az oroszok ellen szombaton. Nyerünk?

- Egy jó rajt nagyon fontos lenne! Ez lendületet adna nekünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire komoly találkozó vár ránk. Győzni szeretnénk, mindenképpen szoros és komoly csatára számítok, bízom benne, hogy magyar sikerrel zárul az első csoportmeccs.

Csoportmeccsek

Január 11. (szombat), 16 óra: Magyarország–Oroszország (Sport1 TV)
Január 13. (hétfő), 20.30: Dánia–Magyarország (Sport1 TV)
Január 15. (szerda), 18.15: Izland–Magyarország (Sport1 TV)

Szegediek az Eb-n

 

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.01.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR