Bodó Ricsi: nem lett volna értelme kockáztatni

Vissza
Bodó Ricsi: nem lett volna értelme kockáztatni

Bodó Richárd végül nem került be a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe, így kihagyja a héten kezdődő Európa-bajnokságot. A Bombázó csütörtök reggel Szegeden edz tovább.

- Nem lett volna értelme kockáztatni – kezdte a beszélgetést Bodó Richárd, csapatunk balátlövője –, így egy hosszabb megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy itthon maradok, nem utazom a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra. Egy vállsérülés sohasem egyszerű, igaz ez a többi sérülésre is, de most nekem még nem lehet teljes értékű munkát végeznem. Fokozatosan terhelhetem, és fontos a rehabilitáció. Nem biztos, hogy bírta volna, hogy két naponként meccset kell játszanom. Szeretnék teljesen rendbe jönni, ez volt a legfontosabb szempont, szerencsére ebben mindenki partner volt. Csütörtökön itthon a többiekkel folytatom a munkát, hogy hamarosan visszatérhessek a pályára.

Három szegedi a magyar válogatottban

A magyar nemzeti együttesbe csapatunkból így hárman kerültek be. Mikler Roland, Bánhidi Bence és Rosta Miklós szerepelhet az Eb-n. A mieink szombaton Malmőben (16 óra, Sport1 TV) Oroszország ellen kezdenek, amelynek a keretében ott van Dmitrij Zsitnyikov, csapatunk irányító-átlövője. Január 13-án (hétfő, 20.30) Dánia, január 15-én (szerda, 18.15) Izland lesz még a csoportunkban az ellenfél.

További #kékek az Eb-n

Az A csoportban szereplő Horvátország együttesében Luka Stepancic, a szerbeknél Bogdan Radivojevics kap majd lehetőséget. Ebben a négyesben van még Fehéroroszország és Montenegró.
A B csoportban szerepel a Stanislav Kaspáreket foglalkoztató Csehország. Itt még Észak-Macedónia, Ausztria és Ukrajna található.
A  C csoportban, a spanyol gárdában Joan Canellas és Jorge Magueda található, a németek, a lettek és a hollandok ellen lépnek majd pályára.
Az F csoportban szereplő szlovén nemzeti együttesbe három MOL-PICK SZEGED-játékos is bekerült: Dean Bombac, Mario Sostaric és Nik Henigman képvisel bennünket. Svédország, Svájc és Lengyelország lesz a csoportellenfelük.

Csütörtökön kezdünk

Mi csütörtök délelőtt kezdjük a felkészülést a sporiban. A felsorolásból gyorsan kiderül, hogy foghíjas lesz a keretünk, így több fiatal, tehetséges játékos is csatlakozik  majd a kerethez. Jó hír viszont, hogy Alen Blazevic és Stefan Sigurmannsson rendbe jött, így mindketten teljes értékű munkát végezhetnek majd.

IV. Mézi-kupa

Vasárnap immár negyedik alkalommal rendezzük meg a Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesülettel közösen a Mézi-kupát. 9 órakor kezdődnek a meccsek (Sportolók/média, Mézi, Csak előre, Köménymag) az újszegedi sportcsarnokban. A csapatok már gőzerővel készülnek, ismét szerepet kapnak majd egykori legendáink, így Avar György, Berta Róbert, Bartók Csaba, Nagy Zoltán, Vadkerti Attila is mezt húz majd többek között. Különleges meccs lesz a Mézi válogatott-Spanyolország összecsapás – szurkolónk, Zsuzsa mama emlékére rendezzük ezt a bemutatómeccset –, a Szegeden tanuló és immár hatalmas MOL-PICK-szurkoló spanyol diákok is szerepet kapnak a tornán, amit természetesen ingyen nézhetnek meg a kék hívek.

Főszerepben a fiatalok

Fontos szerephez jut az utánpótlás is. Január az ő hónapjuk lesz. Szombaton a PickBall-kupán a Csonka gimnázium tornatermében az U12-esek, másnap az U14-esek csatáznak.  Mindkét napon 10 órakor kezdődnek a küzdelmek.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2020.01.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR