Szívhez szóló levelet kaptunk - megható sorok

Vissza
Szívhez szóló levelet kaptunk - megható sorok

Dr. Kovács Dénes szakpszichológus, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke ismét szívhez szóló levelet írt nekünk. Ilyenkor azért könnybe lábad a szemünk. Köszönjük a megható sorokat!

"Kedves Pastor Mester, Kedves Källman Kapitány, Kedves Játékosok!

Az esztendő egyik legkifejezőbb élménye a MOL-PICK SZEGED-csapat képviseletének látogatása az onko-hematológia osztályon. A fizikai erő találkozik az erőtlenséggel, kezet fognak és megérintődnek. A játékos szíve is másképp dobog, mint egy fontos meccs előtt. Itt nem kell még egy órára sem megküzdeni egymással, nem a játék izgalma, a játék utáni fáradság és a játékosok iránti tisztelet jut kifejezésre. Ebben a kézfogásban mindig sokkal többet látok. Itt nem veszít senki, hanem mindenki nyer. A gyermekek egy része koránál fogva még nem fogja fel ennek a találkozásnak a lényegét. Egyik édesapa azonban találóan mondta gyermekének. „Nekem kellett volna velük kezet fogni, mert csak a tévéből tisztelem őket, számomra személyesen elérhetetlenek. Majd ha nagy leszel, akkor fogsz örülni igazán a fényképnek, amelyen ilyen híres emberekkel vagy együtt.” A kézilabdát gólra játszák. A vereség után mindig marad egy kis csalódás, a megnyert meccs után pedig annál nagyobb az öröm. Mégis úgy hiszem, hogy a Mester számára az a legnagyobb elégtétel, ha mindenki személyesen magából a legtöbbet adja, és a képességét a csapat javára fordítja. Ha mindent megtettünk, elfogadhatóbb a vereség, de sokkal felhőtlenebb az öröm. A klinikán nem gólra játszunk, itt az életet kell megnyerni. Épp ezért a MOL-PICK SZEGED klinikai látogatásának az egész város felé van üzenete. A sportoló, aki a pályán minden erejét beleteszi a küzdésbe, itt a jelenlétével és egész szívével kívánja, hogy egy gyermek mindent megtegyen a gyógyulása érdekében. Bár szép gesztus, és hálásak vagyunk érte, mégis több van itt, mint az adomány átadása. Mi a kezeléssel, a támogatók a megfelelő körülmény kialakításával hátteret biztosítunk minden gyermeknek, a gyógyuláshoz azonban kell a személyes hozzáállás is. A betegnek vannak nehéz napjai, egy játékos pedig megy minden alkalommal szívesen edzésre, mégis a cél érdekében érdemes legyőzni a tehetetlenséget.
Az idei találkozásban külön megtisztelő volt, hogy a Pastor Mester felesége is részesült a találkozásban, láthatta munkánkat és a gyermekek szemében a köszönet csillogását.
Ha most, az év befejezésével azzal a kérdéssel találkozunk: „Örülsz-e a karácsonynak?”, akkor azt kívánom, hogy ne pusztán a játékmentes napoknak örüljenek, hanem annak a figyelmességnek, kedvességnek, szeretetnek amit a karácsonyi napokban kapnak és adnak szeretteik körében, hogy örömük, motivációjuk karácsony után is megmaradjon, jövő évben is kitartson.
Mi továbbra is szurkolunk a csapatnak. Örülünk a nyerésnek, megkönnyezzük a vereséget és a nyerés vágyával bízunk minden kezdő sípszó elhangzásakor.
Üdvözlettel
Dr. Kovács Dénes, szakpszichológus, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke"


 

Közzétéve: 2019.12.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR