Egy labdára a döntetlentől

Vissza
Egy labdára a döntetlentől

Hatalmas csatában 29-28-as vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában. Az utolsó támadás a miénk volt, azonban nem sikerült egyenlítenünk.

Telekom Veszprém–MOL-PICK SZEGED 29–28 (15–15)
Férfi kézilabda NB I, 12. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 5156 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Telekom Veszprém: Sterbik – Gajic 5/3, Yahia 1, P. Nenadics 6/1, Blagotinsek 1, R. Lauge 3, Strlek 7. Csere: Cupara (kapus), Mackovsek, A. Nilsson 1, Moraes, Borozan 5, Gas. Marguc. Vezetőedző: David Davis.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 6/3, Maqueda, Gaber, Bánhidi 3, Henigman, Bombac 5. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov 4, Canellas 6, Stepancic 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/4, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 12 perc

Taktikai okokból nem reklámoztuk, hogy Jonas Källman pénteken térdműtéten esett át, így csapatkapitányunk nem tudott játszani a rangadón. Jonas a Zagreb elleni meccsen szenvedett porcsérülést, Török László sikeres műtétet hajtott végre rajta. Ha minden jól alakul, februárban már az első éles találkozón pályára léphet, a kék tábor nevében kívánunk neki gyors felépülést.

 A bemutatáskor zengett a szegedi szurkolósereg. Csordultig telt a szektorunk az idény első magyar rangadójára. Jól kezdett a Veszprém, 2-0-ra lépett el, kicsit ekkor megijedt mindenki. Szerencsére Dean Bombac góljai átlendítettek bennünket a holtponton, így sikerült egyenlíteni. Ezután többször lehetőségünk volt átvenni a vezetést, azonban a támadásainkba hiba csúszott. Bogdan Radivojevics szélső találata után végre nálunk volt az előny (9-8), tomboltak a szurkolóink, Bogi szokás szerint mezét rázva köszönte meg, hogy skandálják a nevét. Hatalmas csata folyt a pályán, nem véletlen a világ egyik legnagyobb kézilabda rangadója a miénk. A hajrában a hazaiak vezettek egy góllal, de erre mindig volt válaszunk. Az utolsó percben Joan Canellas bombája ült a pipában, így 15-15-tel zárult az első harminc perc.

 Luka Stepancic találatával indult a második játékrész. Ezután kaptunk két kétperces büntetést. Ezt könyörtelenül kihasználta a Veszprém, sőt sikerült három góllal is meglépnie. Mirko Alilovic bravúrjai viszont visszahoztak bennünket a meccsbe. Joan Canellas tartott lövő iskolát, le is cserélték Sterbiket a kapuban, újból egyenlítettünk. Izgalmas volt a meccs, egy pillanatra sem adtuk fel. Dmitrij Zsitnyikov és Bánhidi Bence találataival végig ott lihegtünk a bakonyiak nyakán. Mentünk előre, tolt bennünket a szegedi tábor, félelmetes volt az az erő, ami a lelátóról jött. Mirko parádés volt, így az utolsó percben az egyenlítésért támadhattunk. Tíz másodperccel a vége előtt Canellas eresztett el egy löketet, ami sajnos nem talált utat a hálóba, így 29-28-ra vereséget szenvedtünk.

Juan Carlos Pastor: - Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez, valamint a játékosaimnak is. Nagyszerű hangulat volt az arénában a két szurkolótábornak köszönhetően. Tisztában vagyok vele, hogy védekezésben és támadásban is sokat kell javulnunk. A második félidőben a Veszprém elhúzott három góllal. Kulcs a kiállításaink voltak, a Veszprém Strlek révén kihasználta a hibáinkat. Volt esélyünk a döntetlenre, de elhibáztuk az utolsó lövést, ezt is gyakorolnunk kell. Remélem, hogy a következő rangadón mindkét csapatnak több bevethető játékosa lesz.

Mirko Alilovic: - Gratulálok Veszprémnek és a csapattársaimnak is, hiszen nagyot harcoltunk. Lehetett volna döntetlen, de hibáztunk, ahogy a győzelem is meglehetett volna. Ez a meccs megmutatta, hogy jó úton járunk, ebből a találkozóból sokat tanulhatunk a jövőre nézve.

David Davis: Szerettem volna, ha a nézők egy látványos meccset láthatnak, úgy gondolom, ez sikerült. Jól védekeztek a csapatok, szép gólokat lőttek. Nehéz meccset játszottunk. Szerencsére jól teljesítettünk, de a végjátékban a döntetlenre is volt esély. Végig vezettünk a második félidőben. Sérülésekkel küzdünk mi is. Fantasztikusak voltak a szurkolók, örülök, hogy legyőztük a Szegedet, mert a téttől függetlenül az mindig fontos a klubnak, a városnak és a szurkolóknak.

 

Közzétéve: 2019.12.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR