Csodás este, új klubrekord, győzelem a BL-ben a Zagreb ellen

Vissza
Csodás este, új klubrekord, győzelem a BL-ben a Zagreb ellen

Magabiztos 33–23-as győzelmet arattunk a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a horvát Zagreb ellen hazai pályán. Zsinórban a hetedik sikerünk volt, ez új klubrekordunk.

MOL-PICK SZEGED–HC PPD Zagreb 33–23 (14–7)
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Gousko, Repkin (fehéroroszok).
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Källman 4, Zsitnyikov 2, Bombac 4, Bánhidi 3, Maqueda 1, Radivojevics 3/2. Csere: Mikler (kapus), Canellas 5, Henigman 1, Gaber 1, Stepancic 4, Sostaric 3, Kaspárek 1, Rosta 1, Bajus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HC PPD Zagreb: Asanin – Hrastnik, Gadza 7, Hrstic 3, Vlah 3, Beciri, Mandic. Csere: Ristanovic (kapus), Ravnic, Eres 2, Bicanic, Sipic 3, Stojnic 2, Horvat 1, Vistorop, Vekic 2. Vezetőedző: Veselin Vujovic.
Hétméteres: 4/2, ill. 4/
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Alen Blazevic, Bodó Richárd és Stefán Sigurmannsson sérülés miatt nem tudott játszani az év utolsó BL-meccsén, a horvát Zagreb ellen. Szépen megtelt a csarnok, fantasztikus hangulatban kezdődött a találkozó.

Első félidő

Az első 15 percben nem potyogtak a gólok. Mindkét oldalon a védekezés játszotta a főszerepet. Bogdan Radivojevics büntetője után szereztünk vezetést, amit egyszer sem adtunk ki. Kapusunk, Mirko Alilovic adott nekünk erőt. Sorozatban három büntetőt védett, így fokozatosan tudtuk növelni az előnyünket, a kőkemény horvát együttes ellen. Mirko transzban védett, elől pedig egyre eredményesebbé váltunk. A közönség hihetetlen erőt adott, jöttek is a gólok. Kapitányunk, Jonas Källman és a rutin, Joan Canellas is remek találatokat szerzett, így tapsolt a lelátó, mindenki üvöltötte, hogy „PICK SZEGED!” A félidő vége előtt Deki, azaz Dean Bombac hatalmas gólt ragasztott a kapuba, minden kék szurkoló talpra ugrott.

Második félidő

Bátran kezdett második játékrészben a horvát rekordbajnok. Kicsit közelebb kerültek, de egy pillanat alatt megráztuk magunkat. Luka Stepancic, majd Mario Sostaric nevét skandálta a nézősereg. Hiába próbálta továbbra is a hét-hat elleni játékot a Zagreb, szerencsére megtaláltuk ennek az ellenszerét, így üres kapus gólokat is szereztünk. Sikerült tíz fölé kerülni, a csapat és a tábor nagyon egymásra talált. Minden gól után a játékosok nevét zengte a B-közép, majd felrobbant a csarnok. A vége igazi örömjáték volt, Rosta Miklós is megszerezte élete első BL-gólját, amire apukája és nagybátyja biztos, hogy nagyon büszke lesz, de ennek a csapat szintén nagyon örült, mert ez kötelességgel jár…

Rekord

Nyertünk, 33–23 lett nekünk, így győzelemmel zártuk a BL-szereplést 2019-ben. Ez új klubrekord, sosem sikerült még zsinórban hét győzelmet aratnunk az európai topligában. Persze, ez részsiker, de öröm és boldogság. Az is, hogy 2018 után 2019-ben is veretlenek maradtunk hazai pályán a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Ez egy szép este volt, amit most ki kell élvezni, mosolyogni, de hétfőtől a jövő szombati rangadóra, a Veszprém elleni csatára készülünk.

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor: – Az eredmény nem reális. Nagyon sokat kellett dolgoznunk a győzelemért, a hét a hat elleni védekezésben hibákat vétettünk, hat a hat ellen jól védekeztünk. Alilovic remekül védett, a mérkőzés fordulópontja volt, amikor könnyű gólokat tudtunk szerezni. Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt! Gratulálok a Zagrebnek, ellenfelünk végig harcolt!

Veselin Vujovic: – Hatvan percet küzdöttünk, elégedett vagyok a csapatommal, jó teljesítményt nyújtott az erős Szeged ellen!

Mario Sostaric: – Csodálatos érzés, amikor a rajongók állva tapsolnak minket, az ilyen pillanatokért dolgozunk, szerettük volna meghálálni a szeretetüket és a támogatásukat. Remekül játszott a Zagreb az első félidőben, gratulálok ellenfelünknek!

Ante Gadza: – Nem játszottunk olyan rosszul, mint az eredmény mutatja. Voltak remek lehetőségeink, de Alilovic csodálatos formában védett. A Szeged remek csapat, ilyen kihagyott helyzetek után nehéz ellene nyerni.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2019.11.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR