Az év utolsó BL-fellépése következik

Vissza
Az év utolsó BL-fellépése következik

Szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, az A csoportban, a 10. fordulóban a horvát HC PPD Zagreb csapatát fogadjuk. Az év utolsó BL-összecsapását vívjuk.

Kezdjük a beharangozót azzal, hogy csütörtök reggel a Rádió 88 vendége volt Bánhidi Bence, csapatunk beállósa. A Café 88-ban Kis Kata és Máté Roland beszélgetett Bencével. Sok minden terítékre került a közel egyórás beszélgetésben, így a kezdetek, a győri évek, a futball, a kukásautó iránti vonzalom, a profi kézilabdássá válás. Sokszor nevetésben törtek ki a műsorvezetők, mert Bence mindig odatett egy kis poént, így minden bizonnyal a Rádió 88 hallgatói is élvezték a műsort. A Zagreb-meccs is középpontban volt, a 210 BL-gólnál járó játékosunk kiemelte, hogy a fantasztikus szegedi közönséggel megszerezhetik a győzelmet. Meglepetésként Bence egyik legjobb barátjának, Diaznak az egyik slágerével búcsúztak tőle, útra eresztve őt az „Egy kalappal szombatra” mondattal.

És akkor a meccs! Az év utolsó BL-fellépése következik. Ez lesz a 196. találkozónk a legjobbak között. A horvát bajnok ellen eddig 15-ször találkoztunk, igazán patinás a két csapat között a párharc. A mérlegünk ellenük: nyolc győzelem, három döntetlen és négy vereség.

Remek formában várjuk a meccset. Zsinórban hatszor nyertünk a Bajnokok Ligájában. Ha sikerül szombaton is a győzelem, akkor új rekordot állítunk fel, az európai topligában még sohasem nyertünk egymás után hét meccset. Ez komoly fegyvertény lenne, amire mindenki büszke lenne.

Ahogy Bánhidi Bence is említette, a kék hívek hihetetlen erőt adnak minden meccsen. Ennek is köszönhető, hogy 2018-ban és eddig 2019-ben sem tudott egyetlen csapat sem nyerni az újszegedi sportcsarnokban. Tizenhárom BL-összecsapáson maradtunk veretlenek – döntetlenek vannak benne –, utoljára 2017-ben a lengyel Plock nyert az újszegedi sportcsarnokban. Igazi katlan a miénk!

A mostani csoportküzdelmekben már találkoztunk a Zagrebbal. Idegenben 26-21-re nyertünk. Nem szabad félvállról venni az ellenfelünket, amely az előző fordulóban megszerezte első győzelmét, hazai pályán megverték az Elverumot, 30-27-re diadalmaskodtak.

Csütörtökön kettőt edz a csapat, pénteken délelőtt lesz még foglalkozás. Ezen a napon 15 órától 18 óráig az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában lesz jegyárusítás a meccsre.
A Zagreb elleni találkozót a Sport 1 tévé élőben adja.

Az október 20-án lejátszott meccs jegyzőkönyve:

HC PPD Zagreb (horvát)–MOL-PICK SZEGED 21–26 (10–15)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 3721 néző. Vezette: Zotin, Volodkov (oroszok).
RK PPD Zagreb: Asanin – Horvat 3, Hrastnik, Vlah, Hrstic 3, Beciri 2, Mandic 4. Csere: Ristanovic (kapus), Sipic 6, Gadza 2,  Spende 1, Stojnic, Bicanic, Ravnic, Mrakovcic, Kosteski. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 2, Maqueda 5, Bánhidi 2, Källman 3, Bodó 1, Bombac 2. Csere: Sostaric 5, Zsitnyikov 3, Stepancic 2, Canellas 1, Henigman, Gaber, Kaspárek, Rosta. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/1 ill. 7/3.
Kiállítás: 20, ill. 14. perc.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.11.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR