Bevettük a celjei katlant

Vissza
Bevettük a celjei katlant

Magabiztos játékkal, 34-23-ra nyertünk a szlovén Celje otthonában a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. A meccs után 150 szegedi szurkoló tombolt a csapattal együtt.

RK Celje PL (szlovén)–MOL-PICK SZEGED 23–34 (11–19)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Celje, Zlatorog Aréna, 4500 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).
RK Celje PL: Ferlin – Gal Marguc 2/1, D. Silva, Leban 2/2, Poteko 1, Sarac 6, Kodrin. Csere: M. Vujovics (kapus), Horzen 4, D: Razgor 1, Groselj 2, Rakita 3/2, Cvetko, Novak 1, S. Zabic 1. Vezetőedző: Tomaz Ocvirk.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 6/3, Maqueda 5, Källman 4, Bánhidi 7, Bodó 1, Bomabc 2. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov, Canellas 1. Henigman 1, Gaber 1, Sostaric 2, Kaspárek 3, Rosta, Bajus 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/5, ill. 3/3.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

2019-ben utolsó idegenbeli Bajnokok Ligája-meccsünket vívtuk Szlovéniában, a Celje otthonában. Luka Zvizej, csapatunk egykori kiválósága köszöntött bennünket a mérkőzés előtt, veregette a vállát több játékosunknak. Nem telt meg a Zlatorog Aréna, pedig ha valaki egy karton sört vásárolt a jó Laskóból, az ajándékba kapott egy meccsbelépőt.

Első félidő

Mikler Roland-védéssel indult a meccs, majd Dean Bombac szerezte a találkozó első gólját. Bodó Ricsit már a 3. percben két percre kiszórták. Fordítottak a hazaiak, de 7. percben Bogdan Radivojevics büntetője után már megint mi vezettünk, 4–3. A 10. percben a kezdőcsapatunk összes tagja a kapuba talált, 4–6 állt az eredményjelzőn. Egy remek védekezés után Jonas Källman került ziccerbe, bevágta, így máris 7–4-re léptünk el. Jött is a hazai időkérés. Megmaradt a lendület, jött újabb két gól tőlünk: 4–9. Nagyon elkaptuk a fonalat, gyors gólokat szereztünk, a 17. percben 13–6 volt a javunkra. A 25. percben Mirko Alilovic hetest védett, majd Källman a szélről volt eredményes, 9–18. Tombolt a 150 fős táborunk. Lengtek a sálak, a zászlók. Harminc perc után nyolc találattal vezettünk: 19–11-re.

Második félidő


Három percig nem esett gól, Sarac, majd Källman volt eredményes, szerencsére nem változott a helyzet, magabiztosan vezettünk. Most nem potyogtak a gólok, a 38. percben 20–13 volt nekünk. Szerencsére Mikler Roli remekelt, Bánhidi Bence megtörte a gólcsendünket. Kaspárek duplája után pedig tízzel léptünk el: 23–13. Ismét elkaptuk a fonalat, remekül védekeztünk, és támadásban is eredményesek voltunk. Énekelt a szegedi tábor. Rosta Miki is szerepet kapott, Bajus Bruno is, aki gólt is szerzett, a PICK-hívek legnagyob örömére. A végére egyetlen kérdés maradt, mennyivel nyerünk, 34-23 lett a javunkra.

Juan Carlos Pastor: - Egy ilyen meccsen csakis elégedett lehetek, hiszen magabiztosan, jó játékkal szereztük meg a győzelmet. Az pedig külön öröm, hogy a fiatal játékosok is játszhattak, szerepet kaphattak.

Tomaz Ocvirk: – Sok a sérültünk, ráadásul futószalagon játsszuk a mérkőzéseket, így alig tudunk edzeni. A jobb csapat győzött, a következő meccsre kell koncentrálnunk.

Legközelebb kedden az Egert fogadjuk, majd szombaton a Zágráb érkezik hozzánk. A húzós november utolsó két meccse vár ránk.

Tudósítás: Süli Róbert

Közzétéve: 2019.11.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR