BL-lendülettel győzelem Dabason

Vissza
BL-lendülettel győzelem Dabason

Magabiztosan, remek játékkal nyertünk kedden este Dabason, a K&H ligában. 20-10-es félidő után 40-22-re diadalmaskodtunk.

Dabasi KC VSE-MOL-PICK SZEGED 22-40  (10-20)
K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló, Dabas, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.
Dabas: Podoba – Ács 2, Perisic 3, Mikita 3, Szabó, Halász 2, Kekezovity. Csere: Balogh, Holló (kapusok), Borsos 6, Lepsényi, Milenkovics  1, Zakics 4/1, Zatureczki 1, Garajszki. Vezetőedző: Tomori Győző.

MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 7, Stepancic  4, Henigman 1, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac 1. Csere: Zsitnyikov 1, Canellas 4/2, Maqueda 2, Kaspárek 2, Rosta 3, Bodó 1, Radivojevics 8/2, Bajus 2.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/4

Dabason töltöttük az éjszakát, délelőtt még sétált egyet a kellemes őszi időben a csapat, majd videózott. 16 óra után néhány perccel érkeztünk a helyi sportcsarnokba. Gyorsan mosolygóssá vált mindenki, a dabasi Dj a Bodó Ricsiről szóló zenét, a „Bombázót” játszotta be, amire többen elkezdtek táncolni. Nagy taps köszöntött bennünket, amikor melegíteni érkeztünk. Szépen megtelt a kékeknek fenntartott szektor, így jött a buzdítás a lelátóról.

Első félidő

Bánhidi Bence, majd Mario Sostaric góljaival indult a meccs. Lendületesek voltunk, így Nik Henigman ziccer gólja után már 4-1 volt nekünk. Mikler Roland is bemutatott pár bravúrt, ennek is köszönhető volt a kiváló kezdés. A 8. percben Dmitrij Zsitnyikov akkora gólt lőtt, hogy majdnem elgörbült a kapufa, 3-7. A 14. percben Canellas büntetője után már hat találattal léptünk el: 10-4 ide. Ezután Luka Stepancic is eleresztett egy bombát, így 11-4-nél időt kértek a hazaiak. A 21. percben már tíz lett közte: Canellas vágta be második büntetőjét, 15-5 nekünk. Mario Sostaric nagyon élt, gólerős játékának köszönhetően a félidőben 20-10-re vezettünk.

Második félidő

Mikler-védéssel, majd Stepancic-dugóval folytatódott a meccs. Pörögtünk rendesen, nem látszott, hogy két napja BL-meccset játszottunk. Bogdan Radivojevics váltotta Sostaricsot, a szerb szélsőnk is rendesen felpörgött, így a 36. percben már 26-11 volt a PICK-nek. A 43. percben 16-30 állt az eredményjelzőn, a szegedi tábor örömében énekelt, minden gólszerzőt megünnepelt. A fiatalok, Rosta Miklós és Bajus Brunó is komoly szerepet kapott, játszhatott. Ez a jövő szempontjából fontos. Mindketten gólokkal hálálták meg a bizalmat. Az 55. percben már minden pályára lépő mezőnyjátékosunk gólt szerzett. A vége igazi örömkézilabda volt, és magabiztosan gyűjtöttük be idei 11. sikerünket, és nyertünk 40-22-re.

Legközelebb vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, Szlovéniában, a Celje otthonában lépünk pályára.

Nyilatkozatok

Tomori Győző: - A Szeged megérdemelten nyert ilyen nagy különsbésggel is. Számunkra megtiszteltetés volt, hogy végig komolyan vette a meccset a MOL-PICK. Sok sikert kívánok nekik a Celje elleni BL-meccsre.

Juan Carlos Pastor: - Öröm számomra, hogy az elejétől a végéig végig koncentráltak a fiúk a bajnokin. Az is jó volt, hogy mindenki sokat játszhatott, szerepet kaptak azok is, akik kevesebbet játszottak.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.11.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR