Történelmi győzelem Norvégiában

Vissza
Történelmi győzelem Norvégiában

Izgalmas hajrával 26-25-re nyertünk az Elverum otthonában a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Klubunk első nemzetközi győzelmét aratta norvég földön.

Elverum Handball (norvég) – MOL-PICK SZEGED 25–26 (9–14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló. Elverum, Terningen Aréna, 2400 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
Elverum: Fries – Sandell 10, Gudjonsson 3, Boysen, Solstad 1, Henneberg 4, Blonz 3/1. Csere: Imsgard (kapus), Gröndahl 3, Langaas, Burud, Westby 1, Örsted, Elverhöy. Vezetőedző: Michael Apelgren.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 2/1, Maqueda 6, Bombac 1, Bánhidi 5, Zsitnyikov 1, Källman 3. Csere: Gaber, Stepancic 2, Bodó 4, Canellas 1, Sostaric 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/1, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Felvezetés

Egy héten belül másodjára találkoztunk a norvég bajnokkal, az Elverummal. Az újszegedi sportcsarnokban 32-25-re nyertünk ellenük. A vasárnap esti meccsre 24 szegedi szurkoló váltott jegyet, de a lelátón több helyen is feltűntek Norvégiában dolgozó honfitársaink. Stefan Sigurmannsson sérülés miatt nem tudott elutazni, így Alen Blazevic mellett ő nem állhatott Juan Carlos Pastor rendelkezésére.

Első félidő

Remekül kezdtünk, zúgott is a „Hajrá Szeged!”, Jorge Maqueda talált először a norvég kapuba, majd 3-0 is volt javunkra. Okosan védekeztünk, Mirko Alilovic is a helyén volt, így minden kedvezően alakult. Sokáig vezettünk 3 góllal, majd a 21. percben Blonz ziccere után 7-9 állt az eredményjelzőn. Összekaptuk magunkat a hajrára. Fokozatosan léptünk el, így 30 perc után 14-9 volt a javunkra.

Második félidő

Tapadtak a norvégok, de igazán sokáig nem tudtak azért közel kerülni hozzánk. Volt olyan időszak, amikor sikerült hatgólosra növelni az előnyünket. Nagyon jól védekeztünk, eredményesen támadtunk, Mirko Alilovic pedig heteseket, ziccert is védett. A hajrá viszont iszonyatosan izgalmasan alakult. Egyre többször vették el tőlünk a játékszert, sokszor kerültünk emberhátrányba is, amit az Elverum kihasznált. Az 58. percben egy gólja jött fel a norvég bajnok, azonban az utolsó percben Jorge Maqueda okos gólt jegyzett, így sikerült ismét két góllal meglépni. Még az utolsó pillanatokban betaláltak a hazaiak, de több nem történt, így 26-25-re nyertünk, ami történelmi siker, hiszen a nemzetközi porondon idegenben még sohasem nyertünk norvég csapat ellen. Bevettük Norvégiát, újabb két pontot szereztünk az A csoportban.

Nyilatkozatok

Michael Apelgren: – Közel jártunk a bravúrhoz, ennek ellenére megérdemelten nyert a MOL-PICK SZEGED. Mindenképpen jól szolgálta a fejlődésünket ez a BL-összecsapás, mert nemcsak klasszis játékosok alkotják a magyar együttest, hanem taktikailag is kiválóan felkészültek. Most is sokat tanulhatunk tőlük. Büszke vagyok a csapatomra.

Juan Carlos Pastor: - Ötven percen keresztül kiválóan játszottunk. Az utolsó 10 percben nem, ebből mindenképpen tanulnunk kell. Azonban jól játszottuk meg a végjátékot, az Elverumnak nem volt esélye az egyenlítésre. A győzelemnek nagyon örülök, ez fontos volt számunkra.

Tudósítás: Süli Róbert

Közzétéve: 2019.11.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR