Kedd esti szegedi gólzápor

Vissza
Kedd esti szegedi gólzápor

Gólzáporos meccset játszottunk hazai pályán a Dabas ellen, és 35-16-ra nyertünk a K&H férfi kézilabda ligában. A találkozón szerepet kaptak a fiataljaink is.

MOL-PICK SZEGED–Dabasi KC VSE 35–16 (16–8)
Férfi kézilabda NB I, 25. fordulóból előrehozott mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Földesi, Halász.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 5, Stepancic 2, Henigman 3, Bánhidi 2, Källman 1, Bombac 1. Csere: Nagy M. 1 (kapus), Bodó 1, Kaspárek 4, Zsitnyikov 2, Canellas 3, Gaber 1, Radivojevics 4/1, Rosta 4, Bajus 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabasi KC VSE: Podoba – Ács 3, Lepsényi 2, Mikita B., Szabó B. 2, Halász L. 5/2, Kekezovity. Csere: Milenkovics 1, Zakics 2/2, Perisics 1, Garajszki. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 3/1, ill. 4/4.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Felvezetés

„Köszönjük! – szóltak a földeáki gyerekek, akik klubunk meghívására érkeztek a Dabas elleni bajnokira. Húsz diák szurkolt nekünk a kedd esti összecsapáson.


Első félidő

Mario Sostaric góljával szereztünk vezetést, ezután fordított a Dabas, főként a PICK-nevelés, Szabó Bence szerzett szép gólokat. Ezután több labdát is szereztünk, így könnyű gólokkal fordítottunk. Kapitányunk, Jonas Källman találata után pedig már 8-5 volt nekünk. Jött újabb két Sostaric-villanás, máris 10-5 állt az eredményjelzőn. Mikler Roli is remekelt, több bravúrt is bemutatott a kapuban. Öt perc gólcsend következett, egyik csapat sem tudott a kapuba találni. Ezt Halász törte meg egy ziccer után, 10-6. A 27. percben Sostaric tekert be egy labdát, ekkor már 14-8 volt a javunkra. A Szegeden tanuló spanyol egyetemisták legnagyobb örömére Joan Canellas is értékesített egy lehetőséget, így énekelhették a nevét. Mikler-védés zárta a félidőt, 16-8 volt nekünk.

Második félidő

Luka Stepancic „dugójával” indult a második játékrész. Matej Gaber parádés beállós találata után pedig mát tíz volt közte: 18-8. A 40. percben Rosta Mikinek járt a taps, védővel a nyakán talált be, 22-10. Mikler helyett jött Nagy Martin a kapunkba, és végül Bajus Brunó neve is bekerült a jegyzőkönyvbe, mert a meccs előtt csak 15 játékost írtunk be. A fiatal kézilabdás, legendánk, Bajusz Sándor gyermeke már a 45. percben pályára is léphetett, majd az 51. percben gólt szerzett. Vastaps volt a jutalma! A végére egyetlen kérdés maradt, mekkora különbséggel nyerünk. Nagy Martin is gólt szerzett, így volt öröm bőven.  A vége 35-16 lett nekünk.

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor, MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Nem reális a különbség, a Dabas jobb csapat annál, mint amit ma mutatott. Öt nap alatt harmadszor léptek pályára, így fáradtan játszottak. Pihentethettünk több játékosunkat, ami jól jött nekünk.

Rosta Miklós, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Szépen gyógyul a fejsérülésem, ma kiszedték a varratokat. Jól esett végre futni, mozogni, kézilabdázni ismét. A jót megragadom, a rosszat elfelejtem, nagyon örülök a mai négy gólomnak.

Tomori Győző, a Dabasi KC VSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a nagy különbségű győzelemhez. A csapatomban benne volt, hogy pénteken a Ferencvárossal játszottunk bajnokit, míg tegnap az Orosházát fogadtuk a Magyar Kupában, vagyis öt nap alatt a harmadik találkozón voltunk érdekeltek. Fiatalokkal álltunk ma fel, akik harcosan, jól kézilabdáztak, külön gratulálok Podoba János remek kapusteljesítményéhez. A második félidőben kijött a két csapat közti különbség.

Podoba János, a Dabasi KC VSE játékosa: – Gratulálok a hazaiak sikerének. Nagyon fáradtak vagyunk, mindent megpróbáltunk. A kulcsjátékosok pihenhettek, míg akik tegnap kevesebb lehetőséget kaptak, azok ma bizonyíthattak. Követem a Szeged BL-meccseit a televízióban, azokból tudtam készülni, de sok ziccert lőnek, így rendkívül nehéz dolog bármennyit is készülni a repertoárjukból.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.11.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR