A norvég bajnok is kipipálva

Vissza
A norvég bajnok is kipipálva

32-25-re nyertünk a norvég Elverum Handball ellen a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája hetedik fordulójában. Az első meccsünk volt ellenük a topligában, amit magabiztosan nyertünk meg.

MOL-PICK SZEGED–Elverum Handball (norvég) 32–25 (15–13)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Sondors, Licis (lettek).
MOL-PICK SZEGED: Alilovic 1 – Radivojevics 4/2, Maqueda 3, Källman 2, Bánhidi 4, Canellas 3, Zsitnyikov 5. Csere: Stepancic 2, Gaber 2, Sigurmannsson 1, Bombac 1, Henigman, Sostaric 3, Kaspárek 1, Rosta. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum: Fries – Gudjonsson 2, Sandell 1, Frederiksen, Solstad 3, Henneberg 1, Blonz 8/1. Csere: Imsgard (kapus), Boysen, Örsted, Westby 3, Burud, Langaas 1, Gröndahl 2, Elverhöy 1, Linderud 3. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 12, ill. 10 perc.

Felvezetés

Jó hír volt, hogy egyedül Bodó Ricsi nem volt még egészésges, így jóformán teljes kerettel vehettük fel a harcot a norvég bajnok Elverummal. Az első csatánkat vívtuk ellenük a BL-ben, és mindenki abban reménykedett, hogy simán megnyerjük a premiermeccset. A lelátón nekünk szurkolt 15 székelyudvarhelyi veterán kézilabdás, akik Szabadkán voltak egy nemzetközi tornán, klubunk pedig meghívta őket.

Első félidő

Gyors kis csapat a norvég együttes, ezt gyorsan be is mutatták nekünk, mert a találkozó elején ők vezettek. Sőt, volt olyan időszak, amikor 2 találattal is megléptek. Sokáig csak egyenlíteni sikerült nekünk, a gólunkra mindig jött egy elverumi válasz. A 15. percben robbantottunk, ekkor sikerült először vezetnünk, jött is az erő a lelátóról, szurkolóink toltak bennünket előre. 13-13-nál utolértek ismét bennünket a vendégek. A félidő utolsó két gólja azonban a miénk volt, így 15-13-al mehettünk a szünetre.

Második félidő

A 35. percben Radivojevics büntetője után először vezettünk hárommal, majd egy perc múlva talpon állva tombolt a közönség: Alilovic védett, majd az üres kapuba bombázott. Horvát kapusunk lehúzta a rolót, a védőfal is remekelt, így egyre nagyobb lett a távolság.  Igazi csapatként küzdöttünk, játékosaink felváltva találtak a kapuba. Az egyik legszebbet Mario Sostaric szerezte, szlovén szélsőnk egy kínai után köszönt be. Jött is a „Super Mario!” kórus. A hangulat ismét parádés volt, a B-közép zengte a rigmusokat, az oldallelátó vette a lapot, így sokszor majd felrobbant a csarnok. Immár megszokott dolog az is, hogy az utolsó percben állva ünnepli a kék tábor a csapatot, most is így volt: „Szép volt fiúk!” – ordította háromezer szegedi.

A premiermeccset megnyertük (32-25) a norvég Elverum ellen, amellyel éppen vasárnap idegenben újból farkasszemet nézünk. Előtte kedden még hazai pályán vár ránk egy feladat, amikor 18 órakor a Dabast fogadjuk.

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok az Elverumnak. Nehéz ellenük játszani, mert ha nem vagy elég jó, akkor rengeteg könnyű gólt szereznek. A kulcs az első félidő 15. percében volt, amikor visszaálltunk hatos falra, valamint Mirko Alilovic is jól védett. A második játékrész elején elléptünk négy góllal, így nyugodtabban védekezhettünk és támadhattunk. Nekünk is fontos, hogy a fiataljaink kapjanak lehetőséget a BL-ben. Sokat dolgoznak, amit a pályán is meg kell mutatniuk.

Mirko Alilovic: – Gratulálok az Elverumnak. Egyetértek Pastorral, hogy mikor változott meg a játékképe. Az Elverumra ma is igaz volt, hogy az utolsó negyedórára elfárad, amikor biztosabb előnyre tettünk szert, nyugodtabbá vált a játékunk.

Michael Apelgren: – Mindenekelőtt gratulálok a MOL-PICK SZEGED-nek a megérdemelt győzelemhez. Jól játszottunk az első félidőben, büszke vagyok a fiatal játékosainkra, hogy félelem nélkül tudtak pályára lépni, de várható volt, hogy kijön a két csapat közti különbség.

Alexandre Blonz: – Gratulálok a Szegednek a sikerhez, úgy gondolom, az egyik legjobb csapat a Bajnokok Ligájában. Büszke vagyok a csapattársaimra, mert jól kézilabdáztunk.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.11.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR