Szurkolóink állva tapsolták a győzelmünket

Vissza
Szurkolóink állva tapsolták a győzelmünket

Nem volt könnyű, de a lényeg, hogy a végén magabiztosan nyertünk a Celje ellen a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Közönségünk állva tapsolta a 31-24-es győzelmünket.

MOL-PICK SZEGED-RK Celje PL 31-24 (14-14)
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló. újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Källman 2, Radivojevics 8, Bánhidi 3,  Kasparek 1, Bombac 2, Zsitnyikov 4. Csere: Stepancic 4, Gaber 3, Canellas 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Celje: Ferlin – Kodrin, Sarac 7, Razgor 3, Silva da Borges 2, Horzen 6, D. Marguc 1. Csere: Vujovic (kapus), Rakita 1, Leban 2, Poteko 1, Groselj 1, Ferlin, Kodrin, Zabic, Grebenc. Vezetőedző: Tomaz Ocvirk.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/1.
Kiállítás: –, ill. 6 perc.

Felvezetés

Két hét szünet után léptünk ismét pályára a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Vasárnap kora este a szlovén bajnok Celje együttesét fogadtuk az újszegedi sportcsarnokban. A kezdés előtt egykori játékosunkat, Luka Zvizejt köszöntöttük. Egykori balszélsőnk az elmúlt héten búcsúzott a játéktól. Juhász Levente, csapatunk cégvezetője egy 77-es számú mezt adott Lukának, illetve a Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület is ajándékot adott neki. Zvizej jelenleg a Celje másodedzője. Hatalmas taps volt a jutalma a szegedi évekért, a kék hívek ismét megmutatták, hogy nem felejtik azokat a kézilabdásokat, akik a PICK-mezben játszottak.

Stefán Sigurmannsson megbetegedett, így nem tudott játszani, míg Bodó Richárd pénteken kézsérülést szenvedett, és bekerült a keretbe, de inkább nem kockáztattuk a játékát.

Első félidő

Parádés hangulatban kezdődött a meccs, a szurkolóink hihetetlen erőt adtak a csapatnak. A Celje bátran és eredményesen játszott. A találkozó elején vezettek is, a vendégek 5-2-re léptek el. Összekaptuk magunkat, egy 4-0-s rohammal fordítottunk, 6-5-re már mi vezettünk. Fordulatos és változatos volt a meccs, a szlovén bajnok nem adta könnyen magát, így az első 30 percben nem is sikerült meglépnünk, a félidőben 14-14 volt az eredmény.

Második félidő

Tombolt a kék tábor! Két szegedi gól nyitotta a második harminc percet. Ez szerencsére megnyugtatott bennünket, a továbbiakban már nem is tudtak a vendégek közel kerülni hozzánk. Mirko Alilovic egyre többet találkozott a labdával, szerencsére könnyű gólokat is tudtunk szerezni, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. Joan Canellas a parádés passzai mellett okos gólokat szerzett, Bogdan Radivojevics a tőle megszokott precizítással értékesítette a büntetőket és a helyzeteit. Luka Stepancic a hajrában lépett elő főszereplővé, horvát klasszisunk bombái ültek a celjei kapuban. Az utolsó perchez érve állva ünnepelte a szegedi közönség a kedvenceket, zengett a „Szép volt fiúk!” Újabb győzelmünkkel a harmadik helyre léptünk előre a tabellán. Folytatás kedden itthon a Gyöngyös ellen.

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor: - Voltak gondjaink a meccs előtti héten, többen is sérüléssel bajlódtak. Az első félidőben nem találtuk a ritmust, a celjei beállósok sok gondot okoztak nekünk. A második félidő elejét remekül kezdtük, ekkor lendületbe jöttünk, egyre eredményesebben támadtunk. A védelmünk is összeállt, nagyon örülök a győzelemnek.

Tomaz Ocvirk: – Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, volt lendületünk. Ez a második félidőre elfogyott, a magas szegedi védőfal ellen már nem volt esélyünk. Nekünk nem ez a meccs volt a fontos, hanem a következő, Zágráb elleni két találkozó, amelyek előtt voltak biztató jelek. A Szeged megérdemelten nyert.

Luka Stepancic: - Nem volt könnyű meccs, főleg az első félidő. Ekkor még nem játszottunk jól, szerencsére a második játékrészre feljavultunk. Ekkor Mirko Alilovic védései is kellettek ahhoz, hogy egyre jobban elhúzzunk. Nehéz ellenfél volt a Celje. Fontos sikert arattunk. Most következik négy olyan meccs, amelyen esélyesek vagyunk, ezekre kell koncentrálnunk.

David Razgor: - Fárasztó volt az első harminc perc, ami után már nem tudtunk olyan ritmusban játszani, hogy esélyünk legyen az erős Szeged ellen. Megérdemelten nyert a magyar együttes.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.11.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR