Ellenfélmustra: a hazájában veretlen Celjét fogadjuk

Vissza
Ellenfélmustra: a hazájában veretlen Celjét fogadjuk

Vasárnap 17 órától azt a Celjét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban a Bajnokok Ligája A csoportjának hatodik fordulójában, amely első győzelmét, és ezzel első pontjait a válogatott hét előtt az Elverum ellen szerezte meg 32–25-ös sikerével.

Nem indította jól a nyáron alaposan átalakult Celje a Bajnokok Ligája 2019–2020-as szezonját. Bár hazai környezetben a Flensburgtól és az Aalborgtól is a legminimálisabb különbségű vereséget szenvedték el, ezekért pont vagy pontok nem jártak, így először az ötödik fordulóban hagyhatták el győztesen a pályát. A Zlatorog Arénában 32–25-re nyertek a norvég bajnok Elverum ellen.

Barcelonában történelmi léptékű, 45–21-es vereséget szenvedtek a második körben. A szlovén bajnok ezen a mérkőzésen valaha elszenvedett legnagyobb különbségű vereségébe futott bele a gránátvörös-kékek ellen. Párizsban sem termett babér nekik, de ott „csak” kilenc gól volt a végén köztük, 27–18-ra győzött a PSG.

Ahogyan feljebb említettük a nyáron jelentős átalakuláson esett át a szlovén bajnok játékoskerete. Kilencen távoztak, nyolcan érkeztek. A filozófiájuk nem változott, fiatal játékosoknak nyújtanak komoly bizonyítási lehetőséget a hazai pontvadászatban, valamint topcsapatok ellen a Bajnokok Ligájában.

A játékosok mellett a szakmai stáb is fiatal. Az RK Celje PL vezetőedzője és másodedzője is a klub egykori játékosa. Előbbi pozíciót 2018 szeptember óta Tomaz Ocvirk tölti be, aki Branko Tamsét váltotta a kispadon. Első idényével a vezetők elégedettek voltak, a 46 esztendős tréner szerződését meghosszabbították a 2020–2021-es idény végéig. Segítője a PICK SZEGED egykori balszélsője, legendája, Luka Zvizej, akivel a tegnap készített interjúnk ide kattintva olvasható.

Szlovéniában nyolc bajnoki találkozón van túl a Celje. Mindet megnyerte, az elmúlt évek legnagyobb riválisát, a Gorenje Velenjét otthon 33–21-re győzte le, míg meccsükig a tabella második helyén álló, hétből hetet nyert Riko Ribnicát 29–26-ra múlták felül szerdán este.

A Celje igazolásai a 2019–2020-as idény előtt:

Érkezett:
Miljan Vujovic (kapus, Gorenje Velenje), Tobias Cvetko (balátlövő, Trimo Trebnje, kölcsönből vissza), Vid Poteko (beálló, Meskov Breszt), Stefan Zabic (beálló, Maribor, kölcsönből vissza), Diogo Silva (jobbátlövő, FC Porto), Jan Grebenc (balátlövő, Skjern Handbold), Patrik Leban (irányító, Nexe), Domen Novak (jobbszélső, MRD Dobova)

Távozott:
Drasko Nenadics (balátlövő, Fraikin BM Granollers), Jan Jurecic (jobbszélső, US Dunkerque HB), Igor Anic (beálló, Cesson Rennes), Jaka Malus (irányító, Meskov Breszt), William Accambray (balátlövő, Meskov Breszt), Aljaz Panjtar (kapus, Gorenje Velenje), Branko Vujovics (jobbátlövő, PGE Vive Kielce, kölcsönből vissza), Kristian Beciri (beálló, RK PPD Zagreb), Rok Ovnicek (irányító, HBC Nantes)

A MOL-PICK SZEGED – RK Celje PL mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik. A találkozót a Sport1 Tv élőben közvetíti, csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram, Twitter) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: facebook.com/rkceljepivovarnalasko

Közzétéve: 2019.10.31.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR