Luka Zvizej: Szegednek különleges helye van a szívemben

Vissza
Luka Zvizej: Szegednek különleges helye van a szívemben

Luka Zvizej egykor a PICK SZEGED játékosa volt. A hétvégén a Celje másodedzőjeként tér vissza hozzánk, és hihetetlen szeretet árad belőle felénk. Egykori balszélsőnkkel beszélgettünk.  

– Az elmúlt héten volt a búcsúmeccsed. Milyen érzések kavarogtak benned?

– Hatvan perc öröm, teli érzelmekkel, karrierem egyik legszebb pillanata volt a Zlatorog Arénában lejátszott meccs. Ott volt a régi csapatom, a barátaim, a családom. Megható volt ez a találkozó, nagy élmény marad örökre számomra.

– Hogy vannak az ikreid?

– Kris és Jan nagyfiúk, egészségesek, teli energiával. Már ötévesek voltak. Imádni való srácok!

– Csapatunkból Matej Gaber és Mikler Roli is ikrek édesapja. Milyen tanácsot adnál nekik a gyerekneveléshez?

– Nehéz bármiféle okosságot is mondani. Az első: üdvözlöm őket az ikercsaládok táborában. A második: élvezzék minden pillanatát a gyereknevelésnek, mert tele van boldogsággal, ez a legfontosabb, én ezt megtapasztaltam, megtapasztalom.

– Véget ért a pályafutásod, mi tölti ki most az idődet?

– Új szakaszába lépett az életem. Másodedzője lettem a Celje együttesének, illetve az U18-as szlovén nemzeti csapat mellett is dolgozom. Furcsa lesz a hétvége, először leszek Szegeden edző, először fordul elő, hogy nem játszom a szeretett csarnokomban.

– Mennyire követsz bennünket?

– Naprakész vagyok. A csapat Instagram-oldalát követem, figyelem, és mivel edzőként dolgozom, így mindent tudok a csapatról. Szegednek különleges helye van a szívemben, három csodálatos évet töltöttem el, ezt sosem feledem.

– Ellenfél leszel, igaz, edzőként. Mit vársz a vasárnapi meccstől?

– Azt, hogy meg tudjuk mutatni az erősségünket. Fiatal együttes vagyunk, a Szeged pedig kiváló kerettel, tapasztalt játékosokkal rendelkezik. A Bajnokok Ligája egyik legerősebb csapata ellen kell játszanunk, bízom benne, hogy tartani tudjuk majd a lépést. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ott van még a szegedi szurkolótábor is, amely hihetetlen erőt tud adni.

– Szegeden legenda vagy! Mit üzensz a szurkolóknak?

– Köszönöm ezt a megtiszteltető címet. Amikor utoljára Szegeden voltam, akkor az egész nézőtér a nevemet skandálta. Ez csodálatos pillanat volt számomra, amit nagyon köszönök. Mindig maradjanak ilyenek a szegedi szurkolók, és igaz, most ellenfél leszek, de mindig azt mondom és vallom, hogy „Hajrá Szeged!”

Interjú: Süli Róbert
Fotó: SD Sport

Közzétéve: 2019.10.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR