Örömjátékkal győztük le a Balatonfüredet

Vissza
Örömjátékkal győztük le a Balatonfüredet

Már az első félidő után 21–11-re vezettünk a Balatonfüred ellen az NB I 7. fordulójában, végül 41–22-es sikert arattunk, így nyolc mérkőzés után 100%-osak vagyunk a tabellán.

MOL-PICK SZEGED – Balatonfüredi KSE 41–22 (21–11)
Férfi kézilabda NB I, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 12/1, Kaspárek 2, Bombac 4, Bánhidi 1, Bodó 7, Källman. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Maqueda, Canellas 2, Gaber 1, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 4, Stepancic 3, Rosta 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Bősz – P. Rodríguez, Máthé 2, Topic 3, Sinkel 1/1, Kemény 6, Bóka. Csere: Andó (kapus), Szöllősi B. 2/2, Sztevanovics 3, Németh B. 1, Jimenez 3, Ág, Déber, Kőhegyi, Vajda 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 1/1, ill. 7/3.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Nagyon jó volt látni, hogy ma is rengetegen kijöttek a csarnokba. A végén felállva tapsoltak a jó játéknak. Gratulálok a csapatomnak, nem foglalkoztak az eredménnyel, végig hajtottak. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, de ennek vége, készülünk a következő találkozónkra. Jó volt hallani, a spanyol szurkolókat is itt Szegeden, akikre a magyar fiúk figyelmeztettek a kispadon, addig nem vettem észre őket.

Rosta Miklós, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Örültem, hogy vasárnap debütáltam a BL-ben, ma pedig a lehetőségnek a bajnokin. Betegségem sokat kivett belőlem. Köszönöm, hogy kiszolgáltak a társaim, de az utolsó két lövést kár, hogy elrontottam.

Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője: – Látva a Szeged aalborgi meccsét, tartottam a bajnokitól, mert 15 perc alatt elintézte a dán bajnokot. Igazolta a PICK, hogy bombaformában van, számolatlanul kaptuk a lerohanásgólokat, míg mi a helyzetekért is megszenvedtünk. A második félidőben javultunk, akkor pedig Alilovic állt az utunkba. El kell gondolkodnunk, mert nagyon gyengén játszottunk ma, sok sikert kívánok a hazaiaknak minden fronton. Nem volt rajtunk nyomás, több lehetőséget kaptak a fiatalok, a rutintalanságot pedig büntette a Szeged.

Kemény József, a Balatonfüred játékosa: – Megfogott bennünket a nyitott védekezés, Folyamatosan kaptuk a gyors gólokat, ami demoralizáló volt számunkra támadásban és védekezésben is. Összességében 10-15 perccel lehetünk elégedettek, a többit nem szívesen értékelném.

Összefoglaló:

Sérvműtétje után ma először látogatott ki mérkőzésre csapatunk horvát válogatott védekező specialistája, Alen Blazevic, akit hatalmas taps köszöntött a lelátóról. Rajta kívül Bogdan Radivojevics, Nik Henigman és Bajus Brunó maradt ki a mai meccskeretünkből.

Az ötödik percben Kemény László találata után még 4–3 állt az eredményjelzőn, ezt követően viszont elléptünk. A vendégek folyamatos labdavesztéseit gólokkal bosszultuk meg, így a 10. minutumban már 9–3-nál kért időt a balatonfüredi tréner, Csoknyai István. Sostaric gyors találatokat, míg Bodó bombagólokat szállított, így a szünetre már tíz góllal, 21–11-re vezettünk.

Ott kezdtük a második játékrészt, ahol az elsőt abbahagytuk. Négyszer mattoltuk Andó Ariánt, mire Máthé Dominik révén érkezett az első vendéggól. Örömjátékot láthattak szurkolóink az újszegedi sportcsarnokban, valamint a televíziónézők a készülékek előtt.

Javultak a vendégek támadásban, amelynek eredményeként egyre többször jutottak lövésig. Gólparádét azonban továbbra sem rendezhettek, mivel kapunkban Mirko Alilovic parádésan védett. Bravúrt bravúrra halmozott, amelyek után szokás szerint jöhettek a rendezetlen fal elleni találataink.

Az utolsó percek kérdése csak a különbség maradt, hogy vajon meglesz-e a közte húsz, valamint Mario Sostaric góljainak száma. Végül túlszárnyalta poszttársa, Radivojevics idei szezoncsúcsát, amikor a Flensburg ellen 11-szer talált be, míg Mario ma 12-szer.

Legközelebb vasárnap 17 órakor lépünk pályára, a Bajnokok Ligája 5. fordulójában a horvát „örökös” bajnok RK PPD Zagreb vendégei leszünk.

Cikk: Becsei Dávid
Fotók: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.10.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR