Szombaton irány Aalborg! Újabb BL-feladat

Vissza
Szombaton irány Aalborg! Újabb BL-feladat

Vasárnap 16.50-kor csapatunk a VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjában, a 4. fordulóban Dániában, az Aalborg Handbold otthonában lép pályára. Szombaton kelünk útra.

Utoljára 2014. októberében jártunk a dániai Aalborgban és léptünk pályára a BL-ben a 4 ezer főt befogadó Gigantium Arénában. Kellemes emlékeink vannak erről a túráról, hiszen 28–25-re nyertünk. Büszkék voltunk erre a sikerre, hiszen a Bajnokok Ligája történetében először tudtunk nyerni Dániában. Azóta tart vikingföldön a győzelmi szériánk, hiszen ezután Koppenhágában a Kolding, majd Silkeborgan, míg tavaly Skjernben is nyerni tudtunk.

Vasárnap 16.50-kor szeretnénk folytatni ezt a kiváló sorozatot. 190. meccsünk lesz a BL-ben. Eddig 89-szer nyertünk, a Flensburg elleni döntetlenünk volt történetünkben a 16. "iksz", míg eddig 84-szer szenvedtünk vereséget. Eddig 5133 gólt dobtunk, míg 5215-öt kaptunk.

Ellenfelünk, az Aalborg Handbold eddig négy idényt töltött az európai topligában. Ez nem sok, viszont parádésan indította az idei csoportküzdelmet, három meccsen, három győzelmet aratott. Igaz, eddig nem a favorit csapatokkal találkoztak, de figyelemre méltó eredménysorral rendelkeznek. A norvég Elverum otthonában 34–24-re nyertek, majd a horvát rekordbajnok Zagrebet verték 30–20-ra. A 3. fordulóban újabb idegenbeli sikert könyvelhettek el, a szlovén Celje arénájában nyertek 29–28-ra. Komoly kis sorozatot produkáltak eddig, ezt szeretnénk mi megtörni, amire minden esélyünk megvan.

Csapatunk nyert a Barcelona ellen, majd a Paris SG otthonában vereséget szenvedett, míg a harmadik körben döntetlent játszottunk a Flensburg ellen.

A magyar bajnokságban eddig 7 meccset játszottunk, és mind hetet megnyertük. Szerdán pihent a csapat, csütörtökön már két tréning szerepel a műsoron. Szombaton reggel kelünk útra. Budapestről a Lego-gyártás hazájában, Billundban landolunk, innen busszal megyünk Aalborgba, ahol szombat este edzünk.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.10.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR