Újoncot avattunk és idénycsúccsal nyertünk Orosházán

Vissza
Újoncot avattunk és idénycsúccsal nyertünk Orosházán

Idénycsúccsal, vagyis negyvenkét lőtt góllal zártuk orosházi NB I-es mérkőzésünket, amelyen bemutatkozott a felnőtt NB I-ben Csiki Csaba.

Orosházi FKSE-Linamar – MOL-PICK SZEGED 30–42 (16–23)
Férfi kézilabda NB I, 6. forduló. Orosháza, 350 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Orosháza: Herjeczki 1 – Pásztor 1, Buinenko 2, Zubai 4, Döme 3, Kancel, Németh L. 3. Csere: Majdán (kapus), Lele 10/3, Orjonikidze 5, Bella 1, Ambrus, Molnár. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 1, Maqueda 3, Bombac 4, Bánhidi 1, Bodó 3, Källman 4. Csere: Nagy M. (kapus), Henigman 2, Gaber 6, Canellas 2, Zsitnyikov 4, Kaspárek 4, Sigurmannsson 2, Sostaric 6/2, Csiki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Nyilatkozatok:

Ratko Djurkovics, az Orosháza vezetőedzője: – Örülök annak, hogy egy erős Szegednek harminc gólt tudtunk dobni. Mi még az építkezés fázisában járunk, erre a meccsre lehet támaszkodnunk a későbbiekben.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Próbáltunk egy nagy iramú meccset játszani az Orosháza ellen. Végig jó tempóban kézilabdáztunk. Az, hogy ilyen sok gólt kaptunk, annak is köszönhető, hogy a hazai csapat eredményesen támadott. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtunk adni, és magabiztosan gyűjtöttük be a két pontot. 

Joan Canellas, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Már az első játékrészben nagy különbségű vezetésre tettünk szert, majd a második félidőben ezt tovább növeltük, így magabiztosan szereztük meg a győzelmet.

Összefoglaló:

Hazai oldalon Herjeczki Balázs, nálunk pedig Mikler Roland mutatott be rögtön a kezdés után egy-egy védést, majd Bodó Richárd átlövésgóljával és Jonas Källman sikeres lerohanásával 0–2-t írattunk fel az eredményjelzőre, amely 2–2-nél és 4–4 még mutatott egált.

A 8. percben Dean Bombac kétszer is remek cselek után szerzett gólt, Mikler védései és Maqueda találatai után pedig már 8–4-re elléptünk. Fokozatosan építettük előnyünket, amely az első félidőben a lefújásra csúcsosodott ki. Mikler védéssel zárt, így 23–16-os vezetéssel mehettünk szünetre.

Hiába a hazai kezdés, Henigman betörése hozta meg a második játékrész első találatát. Az egykori szegedi játékos, Lele Ákos szórta meg magát átlövésből, illetve három hétméteresből, tízszer volt eredményes. Húsz minutumot töltött a kapunkban Nagy Martin, aki a Mezőkövesd elleni hazai találkozó után Orosházán is remek hárításokkal hálálta meg Pastor mester bizalmát. Többek között egy Lele-büntetőt is kirúgott.

A szünetben Radivojevicset váltó Sostaric hatszor mattolta a hazai hálóőrt, akárcsak Gaber, így ők lettek ma a legeredményesebb játékosaink.

Emlékezetes marad legrövidebb NB I-es túránk 18 éves játékosunk, Csiki Csaba számára, aki a találkozó 57. percében először lépett pályára a felnőtt NB I-ben.

Legközelebb vasárnap 16.50-től vár ránk meccs, akkor a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a dán Aalborg vendégei leszünk.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.10.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR