Negyven gólt lőttünk a Mezőkövesdnek

Vissza
Negyven gólt lőttünk a Mezőkövesdnek

Egy percig sem forgott kockán sikerünk a Mezőkövesd ellen a férfi kézilabda NB I 5. fordulójában, 40–19-re nyertünk az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK SZEGED – Mezőkövesdi KC 40–19 (19–6)
Férfi kézilabda NB I, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Medve, Südi.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 14/4, Kaspárek 8, Canellas 1, Bánhidi 2, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 5/2. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber 1, Bodó 2, Maqueda 2, Henigman 3, Bombac. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Mezőkövesd: Pásztor – Varjú 2, Sztankovics 4, Szöllősi I., Halilbegovic 2, Kovács B. 2, Horváth L. 2/1. Csere: Mojszilov (kapus), Radnic 1, Dávid 1, Menyhárt 2, Jancsó, Gulácsi 1, Sárosi 2. Vezetőedző: Buday Dániel.
Hétméteres: 6/6, ill. 1/1.
Kiállítás: 0, ill. 16 perc. 

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – A Mezőkövesdnek nem az ilyen mérkőzéseken kell bizonyítania, tudjuk, jó munka folyik náluk. Jól jött nekünk ez a meccs, mert azok a játékosok, akik a felkészülés alatt sérüléssel bajlódtak, Sigurmannsson és Sostaric, többet játszhattak ma. Jonas, Luka és Blazevic sérült, Rosta pedig megbetegedett, míg Brunó a tegnapi edzésen sérült le, pedig több percet szántunk nekik. Kaspárek is játszhatott együtt mindkét irányítóval hosszabb ideig, ami szintén fontos volt ma számunkra. Két kiemelt hét jön nekünk, szépen szeretnénk zárni a válogatott hét előtt.

Mario Sostaric, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nagyon jól jött a lelkemnek ez a 14 gól és a meccs. Minden játékos élvezi a játékot, pláne, amikor sikeres. Ez egy szép visszatérés volt ma a részemről.

Buday Dániel, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Szorosabb eredményre számítottam. Több sérülés miatt kevesebben tudtunk elutazni Szegedre. Nyert a jobb csapat, ezen a szinten ilyen támadósorral nem tudtunk mit kezdeni, valamint rengeteg kiállítást szedtünk össze. Voltak jobb periódusaink, amelyekből építkezhetünk a fontos meccseinkre. Sárosi és Gulácsi jó teljesítménye üde színfolt volt ma este. Sok sikert kívánok a Szegednek, amely realizálta a két csapat közti különbséget.

Sárosi Balázs, a Mezőkövesd játékosa: – Köszönöm a lehetőséget vezetőedzőnknek. Mindent megtettem a pályán. Célom volt, hogy két gólt lőjek ma, mert tavaly is sikerült egyet szereznem Szegeden.

Összefoglaló:

Gólparádét rendeztünk, a negyven találatunkból tizennéggyel vette ki a részét a sérülésből visszatért szlovén válogatott jobbszélsőnk, Mario Sostaric.

Jonas Källman, Alen Blazevic, Luka Stepancic, Rosta Miklós és Bajus Brunó sem játszhatott ma, valamennyien betegséggel vagy sérüléssel bajlódnak.
A mérkőzés kezdete előtt Bogdan Radivojevicset köszöntöttük, akit az Európai Kézilabda-szövetség szeptember legjobb férfi kézilabdázójának választott meg.
Kaspárek és Sostaric góljára Horváth László válaszolt, ezt követően viszont a 10. percben jött a következő vendéggól, amikor már 7–2 állt az eredményjelzőn. Jól védekeztünk, jól támadtunk, így még a szünet előtt, a 26. minutumban tízgólos előnyt építettünk fel (16–6), amely a pihenőre még három találattal nőtt.

z egész második félidőt pályán töltötte fiatal kapusunk, Nagy Martin, aki nagy védésekkel hálálta meg vezetőedzőnk bizalmát. Csapatunkból mindenki játéklehetőséget kapott, Sigurmannsson is gólokkal tért vissza sérüléséből, ahogyan Sostaric is, akinek a 45. percben 30–13-nál ugyanannyi gólja volt, mint a vendégcsapatnak.

A hátralevő negyedórában is domináltunk, így a keddi Orosháza elleni találkozóra 40–19-es győzelemmel hangoltunk.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.10.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR