Bogdan Radivojevics mindig nyerni szeretne

Vissza
Bogdan Radivojevics mindig nyerni szeretne

Csapatunk jobbszélsője, Bogdan Radivojevics bekerült a Bajnokok Ligája 3. fordulójának csapatába. Szerb jobbszélsőnkkel beszélgettünk.

- Mit kaptál eddig Szegedtől? Erre számítottál?

- Az első célom az volt, amikor Szegedre igazoltam, hogy kapjak lehetőséget, és ezzel éljek. Megmutassam, mit tudok, hogyan tudok kézilabdázni. Nagy köszönet jár mindenkinek, aki lehetőséget adott nekem, úgy gondolom, hogy meccsről meccsre jobb vagyok, játszom, méghozzá egy remek csapatban, remek emberek között.

- Honnan jön belőled ez a győzni akarás? Mindig ilyen voltál?

- Már gyerekként ilyen voltam. Szerettem versenyezni, és mindig nyerni akartam. Sajnos, ezt Németországban nem tudtam megmutatni, mert nagyon sokat ültem a kispadon. Nem is éreztem magamban ezt a tűzet, amit itt Szegeden. Ez most visszatért belém. Utoljára nevelőcsapatomban, a Partizanban játszottam így, meg a szerb nemzeti csapatban. Ezt hozza ki belőlem a szegedi légkör, aminek nagyon örülök, mert ez vagyok valójában. Ez a mindig győzni akaró kézilabdás.

- Közel kerültél Belgrádhoz, szülővárosodhoz, ez sokat jelent?

- Nekem az volt a legfontosabb, hogy egy jó csapatba igazoljak. Ez sikerült! Az pedig külön plusz, hogy közel vannak a szüleim, pár óra, és otthon vagyok.

- A párod Németországban él, hogyan bírjátok a távolságot?

- Nem könnyű, de már háromszor itt volt. Tetszik neki minden, egyelőre marad így, de a szerelem megold mindent, leküzdi a távolságot is.

- Ha a kezedbe vennél egy szólógitárt, akkor ezzel a kinézettel simán egy rockegyüttesben is zenélhetnél.

- Nagyon szeretem a tetkókat. Régi vágyam volt, hogy ezzel díszítsem a testem. Édesapám nem engedte, így amikor Flensburgba igazoltam, akkor készítettem el az elsőt. Van még hely rajtam, így szeretnék még egy párat magamra "varratni".

- Sokszor itt vannak a belgrádi barátaid a meccseinken, elég vehemensem szurkolnak nekünk. MOL-PICK SZEGED-szurkolók lettek?

- Nagyon tetszik nekik az, ami itt Szegeden körülveszi a kézilabdát. Élvezik a meccseinket, és már jelezték, hogy szeretnének még jönni, szurkolni nekünk.

- Mit vársz a Mezőkövesd ellen?

- Azt, hogy poszttársam, Mario Sostaric sokat játsszon, mert a jobb szélen ketten vagyunk. Sosi sérült volt, neki most nagy szüksége van a játékra, a gólokra, a jó megoldásokra. Hosszú lesz az idény, így mindkettőnkre komoly terhelés vár. Bízom abban, hogy kiszolgáljuk a közönséget, jó és eredményes játékkal szerezzük meg a győzelmet.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.10.04.

TOVÁBBI HÍREK

2019
10/22
Juan Carlos Pastor: nagyot léptünk előre

Öt meccsen vagyunk túl a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Hét pontunk van, jelenleg a 4. helyen állunk az A csoportban. Mesterünkkel, Juan Carlos Pastorral értékeltük az eltelt időszakot.

2019
10/20
120 szegedi tapsolt győzelmünknek Zágrábban

Szinte végig vezettünk a horvát fővárosban a Bajnokok Ligája A csoportjának 5. fordulójában, ahol 26–21-es győzelmünkkel magabiztos sikert arattunk.

AZ ÖSSZES HÍR