Kapusaink parádéztak, három góllal legyőztük a Barcát

Vissza
Kapusaink parádéztak, három góllal legyőztük a Barcát

Csodálatos sikerrel kezdtük a Bajnokok Ligája csoportkörét, mivel 18–11-es első félidő után 31–28-ra legyőztük az előző idény bronzérmesét, a spanyol bajnok Barcát az első fordulóban.

MOL-PICK SZEGED – Barca 31–28 (18–11)
Férfi kézilabda, Velux EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 6/2, Maqueda 7, Gaber 1, Bánhidi 5, Källman 2, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Bodó 3, Stepancic 3, Canellas, Henigman 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Barca: P. de Vargas – Tomás 2, Mem 5, Cindric 1/1, Fabregas 8, Pálmarsson 3, Arino 5. Csere: Möller (kapus), Dolenec, T. Petrus, Sorhaindo, N’guessan 2, Gomez, L. Andersson, R. Entrerríos, A. Pascual 1. Vezetőedző: Xavi Pascual.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/1.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Mindig jó a Barcelona ellen játszani. Egyetértek kollégámmal, az első félidőben jól játszottunk, a másodikban viszont elfáradtunk és könnyű gólokkal felzárkóztak a vendégek. Nagyon fontos védéseket mutatott be Mikler és Alilovic is. Mikler vezetésével nagy előnyre tettünk szert, míg Mirko segített megtartani ezt. Nagyon fontos győzelmet aratott együtt a MOL-PICK SZEGED-család ma este, mert elképesztően nehéz felül múlni a Barcelonát. Dolgoznunk kell tovább és folytatni az utunkat.

Mikler Roland, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – A Barcelona játékosainak lövéseiből készültem. Fantasztikus érzés volt ebben a kék mezben és fantasztikus hangulatban játszani ismét. Tudtuk, hogy ez lesz a csoportkör egyik, hanem a legnehezebb mérkőzése. Szerettünk volna győzni, így azt is tudtuk, hogy ehhez emberfeletti teljesítményre lesz szükségünk. A hétgólos előnyt pedig a második játékrészben nem adtuk már ki a kezeink közül.

Xavi Pascual, a Barca vezetőedzője: – Mindenekelőtt gratulálok a Szegednek, az első félidőben nagyon jól játszottak, nem sok lehetőséget hagytak nekünk. A második félidőben váltottunk, próbáltunk többet futni. Feljebb zárkóztunk, ez azonban nem volt elég a sikerhez.

Víctor Tomás, a Barca játékosa: – Nagyon meleg volt a csarnokban, szinte minden második támadásnál labdát kellett cserélni. A szurkolók csodálatos hangulatot teremtettek, mindig jó Szegeden pályára lépni emiatt. A mérkőzést az edzők jól összefoglalták. Az első félidőben csak egy csapat volt a pályán, a MOL-PICK SZEGED.  A második félidőre viszont megérkeztünk. Rengeteget hibáztunk, közel húsz lövést elrontottunk, így csak az eredmény kozmetikázására futotta nekünk.

Összefoglaló:

A bemutatás előtt a július 26-án a Nemzeti Sport autóbalesetben elhunyt sportújságírójára, Simon Józsefre emlékeztünk, aki rengeteg mérkőzésünkről tudósított.

Remekül kezdtük a találkozót, Mikler Roland Jure Dolenec két hétméteresét is hárította, amely nagyszerű alaphangot adott a játékunknak, valamint szurkolóink lelkesedésének, akik nagyszerűen buzdították végig csapatunkat.

A spanyol bajnok 4–3-ig és a hetedik percig tapadt ránk, ezt követően viszont ugyanennyi idő alatt 9–4-re léptünk el, amikor először alkalmazott időkérést a vendégek trénere, Xavi Pascual.

Mikler Roland parádés védései után lőttük a gólokat, így egyre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között, amely a szünetre hétgólos nőtt.
A második játékrészt Bombac és Stepancic találatai indították, így a 33. minutumban már 20–11 állt az eredményjelzőn. Védekezésben továbbra is sok gondot okozott nekünk Ludovic Fabregas beállós játéka, míg a Barca-kapuban Kevin Möller szintén bemutatott néhány védést, így egyre jobban felzárkóztak a vendégek.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt már háromra olvadt az előnyünk (24–21), az utolsó tíz percben 27–26-nál és 28–27-nél is támadhattak az egyenlítésért a katalánok. Mirko Alilovic parádés védéseket mutatott be, míg elől Bombac, Bánhidi és Maqueda is a legjobbkor talált be, így végül 31–28-as sikerrel zártuk az első csoportmérkőzésünket a Bajnokok Ligájában.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR