Ellenfélmustra: a friss klubvilágbajnok Barçával kezdünk a BL-ben

Vissza
Ellenfélmustra: a friss klubvilágbajnok Barçával kezdünk a BL-ben

Kezdődik! Ahogyan új szlogenünk mondja, „Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk álmainkat”, vagyis el szeretnénk jutni a kölni négyes döntőjébe. Ennek az útnak az első állomás a szombaton 17.30-kor kezdődő Barça elleni csoportmérkőzés.

Az elmúlt idényben nem találkoztunk a nemzetközi kupaporondon a katalánokkal. Legutóbb a 2017-2018-as szezonban játszottunk velük. Kellemes emlékeket őrzünk arról a két csoportmérkőzésről, különösen a hazairól. 16–13-ra vezettünk az első félidőben, végül 31–28-nyertünk többek között a parádésan játszó jobbátlövőnk – aki már a Tatabányát erősíti –, Balogh Zsolt vezérletével, aki kilencszer zörgette meg a Barcelona hálóját. A csoportkör utolsó fordulójában, idegenben szenvedtünk 28–27-es vereséget. Ekkor még minket erősített, 2018 nyara óta viszont már a Holnap 17.30-tól: MOL-PICK SZEGED-Barça védekező specialistája a brazil válogatott, szegedi közönségkedvenc Thiagus Petrus.

Spanyolországban természetesen minden trónról letaszíthatatlan a Barcelona a Ciudad Real (későbbi nevén Atlético Madrid) megszűnése óta. Sorra nyeri a bajnoki címeket, valamint a különböző kupákat. A 2018-19-es idényben jó szokásukhoz híven ott voltak a kölni négyes döntőben, azonban nem sikerült azt megnyerniük. Nyolcadik aranyérmükért hajtanak a BL-ben, legutóbb 2015-ben kerültek fel Európa trónjára. A Vardar hétgólos hátrányból állt fel ellenük emlékezetes meccsen a 2019-es elődöntőben, majd a döntőt is behúzta a Telekom Veszprém ellen. A Barça a bronzmérkőzésen a Kielcét 40–35-re múlta felül.

A bombaerős katalán játékoskeret nyáron sem gyengült, hiszen megszerezték hosszabb huzavona után Európa egyik legjobb irányítóját, a horvát válogatott Luka Cindricset a lengyel PGE Vive Kielcétől. Rajta kívül mindössze egy érkezője volt szombati ellenfelünknek, a Valladolidtól szerezték meg a 25 éves beállót, Abel Serdiót, aki a spanyol nemzeti csapatban is bemutatkozott. Franciaországi kölcsönszerződése után immár véglegesen távozott a gall nemzetiségű jobbszélső, Yannis Lenne, ahogy a beálló Kamil Syprzak és az egy évet náluk töltő Gilbert Duarte is. Ők is Franciaország felé vették az irányt, a lengyel beálló a PSG-nél, a portugál balátlövő pedig a Montpellier-nél folytatja a pályafutását. Távozott Nemanja Ilics is, azonban ő a tavaszt csak azért töltötte Barcelonában kölcsönben a Fenix Toulouse-tól, mivel a katalánok dán balszélsője, Casper Mortensen a januári világbajnokságon hosszabb időre kidőlt.

Akárcsak mi az NB I-ben, úgy a Barça Lassa is sikeresen hangolt a BL-nyitányra a spanyol bajnokságban. Thiagus Petruszék a szintén Bajnokok Ligája-induló Bidasoa Irún otthonában nyertek 26–23-ra 14–14 félidő után. A felkészülési időszak végeztével eddigi legnagyobb skalpjukat a nem hivatalos klubvilágbajnokságon. Szaúd-Arábiában Super Globe-on gyűjtötték be, miután a döntőben a német sztárcsapatot, a THW Kielt 34–32-re legyőzték.

A holnap 17.30-kor kezdődő MOL-PICK SZEGED – Barça Lassa mérkőzést a Sport1 Tv élőben közvetíti, míg honlapunkon ide kattintva szöveges közvetítést olvashatnak majd a találkozóról.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: www.fcbarcelona.cat

Közzétéve: 2019.09.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR