Jonas Källman: a kölni álmunkért harcolunk idén

Vissza
Jonas Källman: a kölni álmunkért harcolunk idén

Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat, vagyis szeretnénk eljutni az idény végén a kölni négyes döntőbe. Erről, valamint ellenfelünkről, a Barca Lassáról, valamint csapatunkról beszélgettünk kapitányunkkal, Jonas Källmannal.

– Ez lesz a tizenhatodik idényed, amely során pályára lépsz a Bajnokok Ligája csoportkörében. Izgatott vagy?
– Imádok kézilabdázni, ezért mindig nagyon várom a meccseket legyen szó bármelyik kiírásról.

– Bizonyára fárasztó felkészülési időszakot tudhatunk magunk mögött, hogyan értékeled?
– Jól, bár néhány sérülés megnehezítette a dolgunkat, de ilyen az élet, egy csapatot sem kerülnek el a rossz dolgok. Sokat dolgoztunk és úgy érzem, hogy elvégeztünk minden ránk szabott feladatot. Egész jól felkészültünk, de majd meglátjuk szombaton a világ egyik legjobb csapata ellen, hogy hol tartunk.

– Sajnos az már biztos, hogy Stefán Sigurmannsson kihagyja a Barca Lassa elleni BL-nyitányt, de ugye korábbi mérkőzéseken sem szerepelt, így klasszikus balszélsőként egyedül maradtál. Hogy bírod?
– Minden oké, nincs semmi probléma. Ha egyedül vagyok, ha itt van Sigi, mindig a legjobb tudásom szerint játszok a pályán, most sem lesz ez másként. Természetesen nagyon nehéz, kiélezett összecsapásra számítok, amelyen rengeteget kell majd futnom, de felkészültem, jó az erőnlétem, ugyanakkor néhány percet biztosan tudok majd pihenni a meccsen belül.

– Mi az eddigi legjobb emléked a Barca ellen?
– Rengeteg jó emlékem van ellenük, de egyet a sok közül nem tudok kiemelni. Tizenegy évig játszottam Spanyolországban a Ciudad Real (későbbi nevén Atlético Madrid) játékosaként, ráadásul nemcsak otthon, a BL-ben is többször összefutottunk velük.

– Ha valaki nem ismerné a szombati ellenfelünket, hogy mutatnád be neki?
– Nagyon jó csapat, kiválóan igazoltak a nyáron, így nálam egyik legnagyobb esélyese idén a Barca a Bajnokok Ligájának. A klub maga csodálatos, az egyik legnagyobb a világon.

– Mi az erősségük?
– Nagy klubot, jó csapat és kiváló játékosok alkotják, szóval tisztelned kell őket. Óriási koncentrációra lesz szükség, nem lehet ellenük rossz passz vagy nem kidolgozott lövés, mert az pánikhoz vezethet. Ez lesz az idény első, elképesztően kiélezett mérkőzése itthon számunkra. Rendkívül magas szinten kell játszanunk ahhoz, hogy lehetőségünk legyen a győzelemre a Bajnokok Ligája első fordulójában.

– Új szlogenünk van, amely úgy hangzik, hogy „Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat”. Ez az álom pedig nem más, mint hogy ott legyünk majd Kölnben, a négyes döntőben.
– Amióta megérkeztem Szegedre 2014 januárjában, mindig ott lebegett a szemünk előtt, hogy el szeretnénk jutni Kölnbe. Ehhez az egész idény során jól kell játszani egy nagyon magas szinten, de szerencsére is szükség van azért. De igen, azért harcolunk, hogy ezt az álmunkat is elérjük, ami nem könnyű, hiszen sok jó csapatnak ez a célja. Még jobbá váltunk idén, remélhetőleg tényleg elérjük a négyes döntőt, hiszen lehet, hogy nekem ez az utolsó szezonom már aktív játékosként.

– A szurkolók is vágják már a centit, várják a szombati bemutatkozást a BL-ben a Barca ellen. Mit üzensz nekik?
– Jöjjenek, töltsék meg a lelátót és szurkoljanak nekünk a kezdő sípszótól az utolsó másodpercig teljes erőből, akár vezetünk, akár hátrányban leszünk. Ahogy említettem korábban, a Barca a világ egyik legjobb együttese. Nehéz lesz őket legyőzni, ezért szükségünk lesz a szurkolók támogatására, hogy együtt sikerüljön.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR